Nieuwe lente, nieuw geluid: Gerard van Maasakkers komt met 10 liedjes - Omroep Brabant

Nieuwe lente, nieuw geluid: Gerard van Maasakkers komt met 10 liedjes

17 december 2021 om 19:03 • Aangepast 18 december 2021 om 16:07
nl
Zanger Gerard van Maasakkers werkt aan een voorstelling met tien nieuwe liedjes. Gerard gaat er in april de theaters mee in, maar ook voor de lente aanbreekt is hij al druk.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Gerard van Maasakkers woont sinds een aantal jaren in Gent in België, maar als hij optreedt is het nog steeds vaak in zijn thuisprovincie Brabant. Zo trekt hij nu met een voorstelling langs de theaters, samen met het Tilburgse kamerorkest Kamerata-Zuid. 's Middags, dus het past binnen de coronaregels. Wel mag er natuurlijk veel minder publiek in de zalen dan voor de crisis. Maar zo kan de inmiddels 72-jarige Gerard toch doen wat hij al bijna 50 jaar doet: optreden.

Een aantal optredens van zijn voorstelling 'Ik loop' moesten door de toen geldende maatregelen worden afgelast. Die concerten hoopt hij nog in te halen voordat hij in maart het met nieuwe materiaal op de planken komt.

Zondagmiddag speelt Van Maasakkers in Helmond. Vlak daarvoor schuift hij aan in de talkshow KRAAK, om over zijn plannen voor het nieuwe jaar te vertellen. Over zijn nieuwe liedjes en over de CD die ook in het voorjaar zal verschijnen. Die heet net als zijn nieuwe voorstelling: 'Zald'm hebbe'. Ook zingt hij voor de kijkers van KRAAK een 'troostliedje'.

Verder in KRAAK
Andere gasten zijn directeur Ellis Jeurissen van de GGD Brabant-Zuidoost. Haar organisatie staat opnieuw onder hoge druk. Nu door de boostercampagne die deze week een chaotisch verloop kende.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven schuift aan over de nieuwe lockdown. Dit weekend deed hij al de oproep om je aan de coronaregels te houden vanwege de opkomende omikronvariant.

De talkshow KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna ieder uur herhaald. Ook is het programma online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.