Ook dit jaar extra herkansing voor eindexamenleerlingen: 'Blij mee'

17 december 2021 om 15:17 • Aangepast 20 december 2021 om 10:32
nl
Eindexamenkandidaten krijgen dit schooljaar zonodig een extra herkansing. Ook komt er een mogelijkheid om hun examens te spreiden over twee tijdvakken, waardoor ze meer voorbereidingstijd hebben. Het is het derde jaar op rij dat er vanwege corona aanpassingen zijn.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Minister Slob zegt dat de scholen dit jaar weliswaar niet in lockdown gingen, maar dat leerlingen geen normale schooltijd hebben gehad omdat ze bijvoorbeeld in quarantaine moesten en hele klassen soms tijdelijk thuis moesten blijven.

Daarom heeft hij in overleg met de scholen besloten dat er voldoende ruimte komt voor herkansingen en het spreiden van examens. "Op die manier krijgen alle leerlingen de kans om hun middelbareschoolperiode op een goede manier af te sluiten."

Blij mee
Rector Maarten de Veth van het Pius X-College in Bladel (vmbo, havo en vwo) zag deze extraatjes niet aan komen. “Het kwam voor mij uit de lucht vallen. Normaal horen we zoiets via de VO-raad, maar nu niet. Maar ik ben er blij mee. Ik sta er wel achter.”

Het eerste eindexamentijdvak is van 12 mei tot en met 30 mei, het tweede loopt van 13 tot en met 25 juni. Leerlingen kunnen kiezen of ze al hun examens al in het eerste tijdvak doen, of dat ze een deel naar het tweede tijdvak overhevelen.

Daarnaast komt er een derde periode, waarin de herkansingen gedaan kunnen worden. Die loopt van 5 tot en met 8 juli.

Vmbo
Vmbo-leerlingen hoeven dit jaar niet voor drie of vier, maar slechts voor twee beroepsgerichte profielvakken eindexamen te doen. Voor de resterende profielvakken is een schoolexamen voldoende. Leerlingen die staatsexamen doen, mogen ook dit schooljaar een vertrouwenspersoon meenemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.