Met pijnstillers wil RKC-verdediger Büttner zijn team helpen tegen PSV - Omroep Brabant

Met pijnstillers wil RKC-verdediger Büttner zijn team helpen tegen PSV

19 december 2021 om 08:00
nl
Dat Alexander Büttner speelt bij RKC is al vrij bijzonder te noemen. Maar de linksachter doet dat de laatste weken ook nog eens met pijn in zijn enkel. De oud-speler van Manchester United worstelt nog met een enkelblessure, maar wil ondanks de pijn ook z'n team verder helpen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Sinds de bekerwedstrijd tegen Willem II heeft Alexander Büttner last van een enkelblessure. De blessure leek snel voorbij, maar nog altijd heeft de linksachter er last van. "Dan kon ik weer wel spelen en dan weer niet. Ik was het een beetje aan het forceren. Misschien doe ik dat nog steeds wel maar ik wil het team gewoon graag helpen."

"Ik weet niet of het slim is, maar ik denk dat het moet kunnen."

Het typeert de voetballer, die wel aangeeft dat het steeds beter gaat. "De enkel is nog niet 100% hoor, maar er zit verbetering in. Het is even doorbijten tot de winterstop. Ik weet niet of het slim is, maar het moet in mijn ogen kunnen."

Met RKC draait Büttner een degelijk seizoen. De Waalwijkers staan vijftiende op de ranglijst. Een plek die later in het seizoen genoeg is om niet te degraderen. Al wil de linksachter zo niet kijken. "Ik heb een hekel aan het woord handhaving. We hebben een goed en hecht team waarmee we meer in staat zijn. We zijn pas halverwege, als we de wisselvalligheid eruit krijgen hoeven wij ons geen zorgen te maken."

"Als ik speel zal het met pijnstillers zijn"

Zondagmiddag neemt de verdediger het met RKC op tegen PSV. Het had een aantal jaar geleden niet veel gescheeld of Büttner had een contract getekend bij de Eindhovenaren. "Ik heb daar in het stadion gezeten, om mijn handtekening te zetten onder een contract. Dat is door omstandigheden niet doorgegaan. Welke omstandigheden dat waren, is nu niet meer belangrijk. Ik ben voetballer van RKC en wil zondag heel graag winnen van PSV."

En die kansen liggen er volgens de linksback. "Je kan elke wedstrijd winnen. Natuurlijk is het voor RKC altijd een moeilijke wedstrijd. Maar we gaan de wedstrijd in om te winnen. We laten ons niet naar de slachtbank leiden."

Al zal het voor Büttner zelf wel een beetje lijden worden. Gevraagd naar zijn blessure en een eventuele basisplaats. "Als ik speel zal het met pijnstillers zijn, of ik in de basis sta moet je aan de trainer vragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.