Video

Minibieb met ingezamelde kerstspullen leeggeroofd: 'Ik ben pislink'

18 december 2021 om 15:30 • Aangepast 20 december 2021 om 10:05
nl
Hadewig Vos en haar man Peter uit De Rips konden hun ogen niet geloven toen ze zaterdagochtend bij hun minibieb in de voortuin gingen kijken. Twee grote bakken, gevuld met kerstspullen, waren weg. "Ze zijn gejat. Ik ben ongelofelijk boos."
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Floortje van Gameren
Geschreven door
Ista van Galen & Floortje van Gameren

Twee jaar geleden begon Hadewig met haar man en kinderen de minibieb aan de Ripsestraat. Het is een gratis bieb waar onder meer boeken, legpuzzels, speelgoed en kerstspullen staan. Er staat ook een bankje, zodat iedereen er rustig door de boeken kan bladeren.

"Dat maakt me boos."

"Met de minibieb zijn we aan het begin van de pandemie begonnen, om mensen die het iets minder breed hebben een steuntje in de rug te geven. Dat iemand nu zomaar deze twee bakken jat, maakt me boos", zegt Hadewig.

Ze werkt altijd met hart en ziel aan de bieb en veel mensen uit het dorp nemen vaak de moeite om spullen af te geven. "En dan wordt het zomaar weggehaald. Ongelofelijk. Ik ben pislink."

De minibieb met de twee bakken vol kerstspullen.
De minibieb met de twee bakken vol kerstspullen.

Het gezin heeft geen idee wie de spullen gestolen heeft. "We hoorden vanmorgen rond halfacht wel dat er een auto stopte bij de minibieb. Dat is niet echt een normale tijd om hier te gaan kijken. Het moet ook wel met een auto zijn gestolen, want het zijn twee enorme kratten, die krijg je niet zomaar mee."

Ondanks de diefstal, laat Hadewig zich niet ontmoedigen. "Ik ga gewoon weer kerstspullen inzamelen."

Mensen die ook boeken en kerstspullen willen afgeven, kunnen terecht bij Ripsestraat 9.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!