Video

Begin je kerstdiner met garnalenkroketjes

20 december 2021 om 17:45 • Aangepast 21 december 2021 om 10:03
nl
De week voor kerst en de spanning loopt op: wat moet je maken? Omroep Brabant helpt je deze week uit de brand. Iedere dag krijg je een heerlijk recept van een Brabantse kok. TV-kok Danny Jansen trapt in Brabant Vandaag het spits af met de amuse: garnalenkroketjes.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • half bosje bieslook
  • 125 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 milliliter witte wijn
  • 400 milliliter visbouillon
  • zout en peper
  • 250 gram Hollandse garnalen (grijze garnalen)
  • 4 eiwitten
  • bloem
  • paneermeel
  • olie om te frituren

Bereiden:

Pel en snipper de sjalotten. Hak de bieslook. Smelt de boter en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.

Blus af met de witte wijn, schenk de visbouillon hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus. Laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur. Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van 2 bij 5 centimeter. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee schalen.

Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Verhit de olie tot 180 graden en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.