8000 muffins en 2500 kerstkaarten voor eenzame mensen: 'Mooi gebaar' - Omroep Brabant

8000 muffins en 2500 kerstkaarten voor eenzame mensen: 'Mooi gebaar'

20 december 2021 om 18:04 • Aangepast 21 december 2021 om 09:39
nl
Bosbes, vanille en chocolade. Goedgemutst delen de medewerksters van Samen in de Regio muffins uit. Die worden verspreid over diverse hulporganisaties en verpleeghuizen. “We voelen ons net Sinterklaas!”
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Vorig jaar mocht de non-profitorganisatie chocolade- en tiramisutaarten uitdelen, namens de failliete taartenbakker Maître Paul. Dit jaar benaderde directeur Anita Karremanse groothandel Dawn Foods uit Steenbergen. “Nu mogen we 8000 muffins uitdelen.”

Karremans stapelt dozen muffins op een container. Negentien in totaal, allemaal voor WijZijn Traverse. Een betrokken bewoonster deelt de muffins later deze week uit, verkleed als Frosty de sneeuwman.

Sociaal werker Wendy Rooze is blij met deze actie, tijdens de harde lockdown. “Een fijn gebaar.” Vorig jaar zag ze mensen met tranen in hun ogen aan de voordeur staan. “Ze barstten in huilen uit.”

Ook Karremans ziet veel mensen die zijn getroffen door de harde lockdown. “Ze zijn eenzaam en hebben geen netwerk om zich heen. Het is fijn dat organisaties als WijZijn Traverse in contact staan met deze mensen. Zij bieden hen, naast een muffin, ook een helpende hand.”

Verder schreven de Young Active Locals van Samen in de Regio, samen met leerlingen van de Roncalli Scholengemeenschap, 2500 kerstkaarten. De enveloppen en muffins brengen zij deze week rond. “Het is lekker om iets feestelijks te krijgen, maar dat extra contactmomentje is de grootste meerwaarde.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.