Zwak Willem II verliest in eigen huis van NEC, achtste nederlaag op rij

22 december 2021 om 20:40 • Aangepast 23 december 2021 om 20:40
Willem II gaat met een nieuwe kater richting de feestdagen. Woensdagavond ging de Tilburgse ploeg in eigen huis met 0-1 onderuit tegen NEC.

Trainer Fred Grim had het in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC over ‘moeten’. Dat hij te vaak de opmerking hoort dat er nu echt gewonnen moet worden. Hij is meer bezig met de vraag hoe hij zijn ploeg kan laten winnen. Naar het antwoord op die vraag zoekt hij al lange tijd. Zonder succes, bleek ook woensdagavond weer.

Zomeravondvoetbal
Het leek wel zomeravondvoetbal in het Koning Willem II Stadion: een potje tussen vriendenelftals op een zwoele zomeravond. Veel spelers speelden verstoppertje, waren onzichtbaar. Het tempo lag laag, spelers begrepen elkaar compleet verkeerd en er waren onbegrijpelijke fouten.

Alleen de temperatuur en het clubtenue van Willem II pasten niet bij zomeravondvoetbal.

NEC vond het allemaal prima, zeker in de tweede helft. De ploeg uit Nijmegen stond toen op een 1-0 voorsprong. Zeven minuten voor rust kregen de bezoekers alle tijd en ruimte om een goede aanval op te zetten. Dat deed NEC dan ook, Jordy Bruijn zette Magnus Mattsson vervolgens vrij voor Timon Wellenreuther. De Duitse goalie kon zijn inzet niet stoppen.

Groen muur
Met de voorsprong op zak liet NEC de bal aan Willem II. Het zakte ver in, waar het voor voormalig Willem II-goalie Mattijs Branderhorst een groene muur op wist te bouwen. Ondanks die verdedigende stellingen waren het de bezoekers die eenmaal in de aanval gevaarlijker oogden dan Willem II, dat geen kansen wist te creëren uit het vele balbezit.

Met een drievoudige wissel probeerde Grim iets te forceren in het laatste kwartier. De druk op het doel van NEC nam toe door de aanvallende wissels, maar goals leverde het niet op. In de absolute slotfase moest het bovendien verder met tien man, na een rode kaart voor Ulrik Jenssen. Het bleef bij 0-1.

Slechte reeks
Ook in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar kwam er dus geen einde aan de enorm slechte reeks van Willem II. Elf competitiewedstrijden op rij is de ploeg zonder overwinning, waarvan de laatste acht duels verloren gingen.