Gouden Harrie Lavreysen is met baanwielrenners weer Sportploeg van het Jaar

22 december 2021 om 21:26 • Aangepast 23 december 2021 om 21:16
nl
Baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel is met zijn collega-baanwielrenners opnieuw gekozen tot Sportploeg van het Jaar. De formatie met Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli is al jaren heer en meester. Dat werd afgelopen zomer in Japan bekroond met olympisch goud op de teamsprint.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De baanwielrenners werden op het Sportgala van 2018 ook al gekozen tot Sportploeg van het Jaar.

De teamsprinters kregen de voorkeur boven de hockeysters, die dit jaar het EK in eigen land wonnen en goud pakten in Tokio. Ook de roeiers van de dubbelvier zagen de titel aan zich voorbijgaan: Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten bezorgden Nederland op de roeibaan het eerste goud van de Spelen in Japan.

Twee gouden medailles
Enkele maanden na het goud in Tokio veroverden de teamsprinters bij het WK in Roubaix voor de vierde keer op rij de wereldtitel. Ze heroverden ook de Europese titel. Vanaf het WK van 2018 heerst de ploeg.

Lavreysen en Hoogland zijn vanaf het begin de vaste waarden. Van den Berg reed zich als starter in 2020 definitief in de ploeg.

Lavreysen viel ook individueel in de Olympische medailles. Hij versloeg landgenoot Jeffrey Hoogland in de finale van de individuele sprint. Ook pakte hij brons op de keirin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.