Softbalster Sophie (20) won bronzen medaille, ondanks ernstige blessure

23 december 2021 om 14:50 • Aangepast 24 december 2021 om 10:40
nl
Het Johan Cruyff College in Roosendaal, een mbo voor topsporters, heeft donderdag een aantal van haar studenten gehuldigd voor hun sportieve prestaties. Een van hen is de 20-jarige Sophie Verdaasdonk uit Etten-Leur. Ondanks een enkelblessure haalde ze een bronzen medaille op het EK softbal. Het had niet veel gescheeld, of Sophie was ook gestopt met softbal. Begin dit jaar liep ze namelijk een enkelblessure op, waar ze ruim een half jaar last van had.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door

Sophie softbalt sinds haar vijftiende bij sportvereniging Roef! in Moergestel. Lachend: “Negen van de tien mensen weet niet waar dat ligt. Ze hebben één supermarkt en één Europees Kampioen.” Doordat haar broer honkbalde, raakte ze als tienjarig meisje al geïnteresseerd in softbal. “Maar daardoor moest ik wel stoppen met voetbal.”

Na haar blessure bezocht ze een psycholoog omdat ze het plezier in softbal verloor. Gelukkig sleepte haar coach er doorheen. Daarnaast ging ze vier keer per week naar een sportfysiotherapeut in Amsterdam, waar ze allerlei oefeningen deed. Haar doel was om met het team van Roef! het EK in Italië mee te kunnen spelen. En dat lukte.

Winnende punt
"De strijd om het brons was spannend, want we hadden extra innings nodig.” Sophie sloeg het hele toernooi vrijwel niks raak, maar in de laatste wedstrijd sloeg ze het winnende punt. Daardoor behaalde haar team toch een podiumplek. “Dat maakte mijn EK weer goed.”

Momenteel heeft ze een winterstop, maar normaal gesproken traint ze twee keer per week. In het weekend speelt ze twee tot vier wedstrijden. In februari staat het eerste binnentoernooi op de planning, begin april starten de buitentoernoois. Ook staat er een toernooi met Jong Oranje onder 23 op de agenda. “Daar wil ik zeker voor gaan de komende tijd.”

Ze droomt van de Olympische Spelen, maar haar doel dit jaar is om weer landskampioen te worden en te werken aan de Europese titel. “Brons is leuk, maar we willen allemaal een keer goud winnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.