Titanenstrijd Mathieu van der Poel en Wout van Aert gaat zondag toch door

23 december 2021 om 14:36 • Aangepast 24 december 2021 om 14:10
nl
De uitgestelde rentree van Mathieu van der Poel in het veldrijden is toch zondag. De wereldbeker in het Vlaamse Dendermonde gaat namelijk door. Dat was twijfelachtig geworden omdat in België nu ook geen publiek meer bij sportwedstrijden mag zijn.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Van der Poel zou afgelopen weekend zijn rentree maken in Rucphen, maar was toen nog niet genoeg hersteld van een knieblessure. In Dendermonde staat de wereldkampioen aan de start met zijn 'eeuwige' rivaal Wout van Aert.

De organisatie van de cross in Dendermonde was woensdag onaangenaam verrast toen de Belgische overheid strengere maatregelen aankondigde om het coronavirus te stoppen. De cross zou zondag veel toeschouwers trekken, zeker vanwege het langverwachte duel tussen Van der Poel en Van Aert.

“Ik wilde vanwege het duel tussen Van der Poel en Van Aert niet zomaar opgeven”, zegt organisator Jurgen Mettepenningen. Door financiële steun van andere partijen kan de wedstrijd toch doorgaan.

In Dendermonde beginnen de profs op tweede kerstdag om 15.00 uur, daarvoor komen de vrouwen in actie. De wedstrijd in België is voor Van der Poel een opwarmer naar het Nederlands Kampioenschap op 9 januari in Rucphen. Daar kan hij zijn titel van twee jaar geleden verdedigen. Omroep Brabant gaat het NK online en op televisie live uitzenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.