Liveblog

112-nieuws: rookgordijn verjaagt inbrekers • auto's belanden in de sloot

26 december 2021 om 09:01 • Aangepast 27 december 2021 om 09:42
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vond je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Deze liveblog is gesloten. Maandag is er weer een nieuwe.

21.50

Rookgordijn verjaagt inbrekers

Het alarmsysteem van een huis aan de Salamanderstraat in Maarheeze wist te voorkomen dat inbrekers daar zondag hun slag konden slaan. Die inbrekers werden verrast door een rookgordijn. Toen het alarm afging is binnen een paar seconden het huis vol geblazen met rook. De inbrekers zagen hierdoor niets meer.

De politie werd ook geïnformeerd door het alarmsysteem en was snel ter plaatse. Twee of drie mensen met bivakmutsen zijn gespot in het huis. De politie is met een hond naar binnen gegaan maar de inbrekers waren al gevlucht.

21.45

Auto belandt in sloot in Etten-Leur

Een auto is zondagavond rond tien voor negen van de weg geraakt in Etten-Leur. De wagen reed een boom omver en kwam uiteindelijk tot stilstand in een sloot langs de Liesbosweg. De bestuurder en passagier zijn gecontroleerd door toegesneld ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto werd uit de sloot getakeld door een berger.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
21.40

Auto belandt in sloot in Roosendaal

Een auto is zondagavond in een sloot beland langs de Spectrum in Roosendaal. De bestuurder raakte hierbij gewond. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
21.30

Huis in Landhorst overvallen terwijl bewoonster boven op bed lag

Een huis aan de De Quayweg in Landhorst is zondagavond overvallen. De bewoonster lag boven op bed toen een inbreker via een raam aan de achterkant binnen wist te komen.

18.10

Brand bij oud bedrijfspand in Roosendaal

Bij een oud bedrijfspand aan de Wouwseweg in Roosendaal heeft zondag aan het einde van de middag brand gewoed. De brandweer had de brand al snel onder controle.

17.00

Inbraak in Zeeland, politie zoekt getuigen

In een huis aan de Kerkstraat is Zeeland is zaterdagnacht ingebroken. Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. De politie zoekt eventuele getuigen.

Wachten op privacy instellingen...
16.55

Auto ramt lantaarnpaal en vliegt over de kop

Een auto is zondagmiddag op de Lieshoutseweg bij Gerwen van de weg geraakt in een bocht. Hierbij ramde de wagen een verkeersbord en lantaarnpaal en vloog deze over de kop. In de auto zaten twee volwassenen en twee kinderen onder wie een baby. Niemand raakte gewond. De weg tussen Nuenen en Lieshout werd tijdelijk afgesloten.

15.30

Auto raakt van de weg op A2 bij afrit Vught

Op de A2 bij knooppunt Vught is zondagmiddag een auto van de weg geraakt en deels in het water te recht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond tien voor halfvier bij de afrit Vught. Een auto die vanuit de richting van Eindhoven kwam raakte op afrit van de weg. Deze kwam in de berm en deels in het water terecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Wachten op privacy instellingen...

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit het water gehaald en afgevoerd. Na het ongeval werd de afrit Vught afgesloten. Op de matrixborden boven de weg verschenen roden kruizen. Zo'n vijftien automobilisten reden hier doorheen. Die moesten van de politie op de afrit wachten tot de auto getakeld was. Omdat het Kerstmis is kregen ze geen boete maar een waarschuwing.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
14.00

Kleine brand in huis Boxtel

De brandweer moest zondag uitrukken voor een nacontrole van een huis aan de Corpus in Boxtel. Het vuur was al gedoofd maar in het huis hing een nog sterke brandlucht. De brandweer ventileerde het huis. Het ambulancepersoneel controleerde de bewoner die door de buren was opgevangen.

Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
13.00

Jonge scooterrijder gaat onderuit in Valkenswaard

Een 14-jarige scooterrijder is zondagmiddag onderuit gegaan. Dat gebeurde op de Geenhovensedreef in Valkenswaard. Omstanders belden de hulpdiensten. Hij raakte eerste wat stoepranden en ging vervolgens onderuit. De jeugdige bestuurder is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.30

Fietsendief betrapt en aangehouden na korte achtervolging

Een 28-jarige Tilburger is afgelopen nacht rond kwart voor drie op de Predikherenlaan door de politie betrapt bij het stelen een fiets. Toen de politie hem daarop aansprak, gooide hij de fiets weg en ging ervandoor. Na een korte achtervolging is hij aangehouden.

12.00

Inbreker opgepakt na tip van buurtbewoner

Een 17-jarige jongen uit Steenbergen is zaterdagavond aangehouden nadat hij had ingebroken in een huis in de Koningin Frederikastraat. Een buurtbewoner belde rond acht uur dat er bij zijn buren werd ingebroken. Getuigen zagen drie mensen wegrennen. Een van de drie kon worden aangehouden. De twee andere inbrekers zijn nog spoorloos.

11.45

Man aangehouden die vuurwerk door brievenbus van huis gooide

Een 36-jarige man uit Asten is zaterdagnacht aangehouden door een team van de recherche. Dat gebeurde na een korte achtervolging. De verdachte had vuurwerk gegooid door een brievenbus van een huis aan het Wolfsplein. Hij wordt verdacht van brandstichting.

Nadat de man het vuurwerk door de brievenbus had gegooid, ging hij ervandoor. Rechercheurs achtervolgden de man en hielden hem aan. Bij het fouilleren kwamen ook een mes en nog meer vuurwerk tevoorschijn. Dat is in beslag genomen. De verdachte zit vast en wordt nog verhoord.

De bewoners van het huis waar het vuurwerk naar binnen was gegooid kregen volgens de politie de afgelopen tijd meerdere bedreigingen. De recherche hield het huis in de gaten en kon daardoor de man aanhouden. Over de aard van de bedreigingen wil de politie niets kwijt.

11.00

Voorbijgangers redden 77-jarige vrouw uit auto na ongeluk

Op de Weststadweg in Oosterhout is zondagochtend een auto in een sloot met water naast de weg beland. In de auto zaten een 54-jarige man uit Made en 77-jarige vrouw uit Oosterhout die zwaargewond zijn geraakt. De slachtoffers zijn met onderkoelingsverschijnselen in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie denkt dat de 77-jarige vrouw de auto bestuurde. Zij verloor de controle over de auto die over de kop sloeg en in het water terechtkwam.

Een 62-jarige automobilist uit Made die in tegengestelde richting reed verleende direct eerste hulp. De man sprong in het water en haalde de inzittenden uit de auto. Ook een trauma-arts in vrije tijd stopte bij het ongeluk en hielp bij het reanimeren. De hulpdiensten hebben daarna de reanimatie overgenomen.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
21.43

Brand in huis in Oss

In een huis aan de Philips de Goedestraat in Oss heeft brand gewoed. Het vuur kon snel worden geblust. Een vrouw ademde rook in. Ze is nagekeken door het ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
21.36

Steekpartij in Escharen

In een zorgcomplex in Escharen is rond negen uur een steekpartij geweest waarbij een 23-jarige man gewond is geraakt. Een ambulance, traumahelikopter en meerdere politiewagens zijn aanwezig. Meerdere mensen worden verhoord door de politie, dit zou lastig zijn vanwege een 'grote taalbarrière'. Er is een 30-jarige vrouw aangehouden.

LEES OOK: Gewonde bij steekpartij in Escharen

Foto: Saskia Kusters / SQ Vision
Foto: Saskia Kusters / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!