Video

Shishalounge beschoten in Eindhoven, mogelijk ook explosief gevonden

27 december 2021 om 11:03 • Aangepast 28 december 2021 om 10:56
nl
De Tongelresestraat is maandagochtend afgezet, omdat een verdacht pakketje is gevonden bij shishalounge Club Number One. Daar zou mogelijk een explosief in zitten. Ook is er op het pand geschoten, meldt de politie. Omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg vanochtend een melding dat er gaten in het raam van de shishalounge zaten. Na een eerste onderzoek lijkt het erop dat het gaat om kogelgaten. Eenmaal bij de shishalounge, vonden de agenten ook een verdacht pakketje. "Het is niet uit te sluiten dat het om een explosief gaat", aldus de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

Omwonenden werden rond half elf uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Ze worden opgevangen bij Friture Thijsco. "Ik hoorde vannacht om drie uur een harde knal, ik dacht dat het vuurwerk was", zegt een van de buurtbewoners. Een andere bewoner vertelt dat ze na de knal iemand weg zag lopen. Ook zij dacht dat het ging om vuurwerk.

Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.

Vorig jaar september deed de politie een inval bij dezelfde shishalounge, na een melding dat iemand een vuurwapen bij zich had en er een opstootje was. Er zouden ook veel meer mensen aanwezig zijn dan vanwege de coronamaatregelen toe was gestaan. Alle gasten moesten het gebouw verlaten. Buiten werden ze allemaal gefouilleerd en weggestuurd.

LEES OOK: Politie valt shishalounge in Eindhoven binnen na melding van opstootje met vuurwapen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!