Video

Lachend het nieuwe jaar in met Christel de Laat: Zijn daar nog vragen over?

29 december 2021 om 10:12
nl
Altijd al willen weten wat er in de paskamer van een lingeriezaak gebeurt? Christel de Laat vertelt je het op haar kenmerkende (lees: hilarische) wijze in haar show 'Zijn daar nog vragen over?'. Omroep Brabant zendt de voorstelling oudejaarsavond uit zodat Brabant lachend het nieuwe jaar in kan.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

In de show komen allerlei vragen voorbij. Het zijn vragen die Christel heeft, waar ze tegenaan loopt. "Het zijn dingen waar jij en ik ook mee te maken hebben", zegt Christel. "Waarom is mijn lijf zo veranderd? Maar ook: waarom is het zo moeilijk tegenwoordig om koffie of thee te bestellen? Het komt allemaal voorbij in de show."

"Herkenbaarheid, daarom maak ik theater"

'Zijn daar nog vragen over?' is de tweede show van Christel. Het belangrijkste wat ze bij het schrijven heeft meegenomen van de eerste voorstelling is 'herkenbaarheid'. "Ik maak graag laagdrempelige, herkenbare situaties. Ik ben niet politiek geëngageerd. Mensen hoeven bij mij geen zware boodschap mee te nemen maar dat ze anderhalf uur de wereld om zich heen, zeker nu met corona, kunnen vergeten en lekker kunnen lachen. Dat is wat ik hoop. Daarom maak ik theater."

Christel leidt Brabant lachend het nieuwe jaar in. Een mooie kans, vindt ze. "Het is qua kijkcijfers de moeilijkste avond. Er zijn veel andere keuzes. Dus trots ben ik zeker dat ik het laatste cadeautje van het jaar nog mag geven aan Brabant."

"Dankbaar dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen over het verval van mijn lichaam, over alles."

En een fijn cadeautje is het: anderhalf uur lachen. Christel is vooral ook dankbaar. "Dankbaar dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen over het verval van mijn lichaam, over alles."

En ook dat het zo’n succesvolle show is geweest. "We hebben draaien 120 shows mogen draaien, waarvan 80 procent in Brabant", zegt ze met een trotse lach.

'Trots dat ik Jeroen Pauw heb kunnen laten lachen toen ik bij Op1 zat."

En trots is ze. "Dat het me gelukt is om pretentieloze show te maken waar ik veel plezier in heb gehad. Dat ik Jeroen Pauw heb kunnen laten lachen toen ik bij Op1 zat en…" Dan houdt ze even in, om daarna verder te gaan: "Dat ik het openingskostuum zolang geheim heb kunnen houden. Mensen waren verbaasd en verrast als ik opkwam."

Benieuwd hoe Christel er uitziet als ze opkomt? Kijk oudejaarsavond om 22.30 uur bij Omroep Brabant naar Zijn daar nog vragen over? Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.