Video

'Verdacht pakketje' bij shishalounge was een explosief

27 december 2021 om 14:10 • Aangepast 28 december 2021 om 14:05
nl
Het verdachte pakketje dat maandagochtend werd gevonden bij shishalounge Club Number One in Eindhoven, was een explosief. Dat hing aan een deur. Dat laat de politie weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft deze ontmanteld met een speciale robot. De Tongelresestraat is nog steeds afgezet.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg maandagochtend een melding dat er gaten in het raam van de shishalounge zaten. Dat bleken kogelgaten te zijn. Eenmaal bij het café, vonden de agenten ook een verdacht pakketje. Dat hing aan een deur van de shishalounge. Omdat de politie vermoedde dat het om een explosief ging, werden tientallen omwonenden geëvacueerd.

Het pakketje is onschadelijk gemaakt en wordt op een andere plek tot ontploffing gebracht (foto: René van Hoof)
Het pakketje is onschadelijk gemaakt en wordt op een andere plek tot ontploffing gebracht (foto: René van Hoof)

Rond twee uur bleek dat pakketje inderdaad een explosief was. Een uur later had de EOD het explosief onschadelijk gemaakt. Later op de dag is die op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

'Hoorde harde knal'
Omwonenden van de shishalounge konden veelal bij familie en vrienden terecht, of werden opgevangen bij Friture Thijsco. "Ik hoorde vannacht om drie uur een harde knal, ik dacht dat het vuurwerk was", zegt een van de buurtbewoners. Een andere bewoner vertelt dat ze na de knal iemand weg zag lopen. Ook zij dacht dat het ging om vuurwerk.

Maandagmiddag hebben meerdere getuigen zich gemeld met camerabeelden. De politie is nog op zoek naar meer beelden.

LEES OOK: Shishalounge beschoten in Eindhoven, mogelijk ook explosief gevonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.