ICT-medewerker school moet maand de cel in voor ontucht met meisje (15)

27 december 2021 om 18:42 • Aangepast 28 december 2021 om 18:24
nl
Een 48-jarige man uit Den Bosch moet een maand de cel in en krijgt een taakstraf van 240 uur voor het plegen van ontucht met een meisje van destijds 15. Ze was leerling op de middelbare school waar hij als ICT'er werkte. Zo kwam hij ook met haar in contact.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De twee bouwden een nauwe band op. Van september 2016 tot en met juni 2018 pleegde hij meerdere keren verregaande ontuchtige handelingen met haar.

Misbruik van de situatie
Volgens de rechtbank wist de man dat het meisje kwetsbaar was, van hem afhankelijk was en dat zij veel vertrouwen in hem had. Hij bood een luisterend oor voor het meisje, maar maakte intussen op grove wijze misbruik van de situatie.

De Bosschenaar trok zich er ook niets van aan dat de schoolleiding hem verbood nog contact te hebben met de leerling, omdat men dit ongepast vond.

Schadevergoeding van 8.200 euro
De man startte uit eigen beweging een psychiatrische behandeling. Hij volgt deze nog steeds. Dat heeft de rechtbank meegenomen in zijn oordeel en daarom krijgt hij ook een deels voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Wel krijgt de Bosschenaar de maximale taakstraf. Ook moet hij het meisje een schadevergoeding betalen van ruim 8.200 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.