Vrouw betrapt tasjesdieven en trekt aan de noodrem

28 december 2021 om 12:26 • Aangepast 29 december 2021 om 12:15
nl
Een 49-jarige vrouw heeft maandagmiddag twee tasjesdieven betrapt in de trein en daarna resoluut aan de noodrem getrokken. Ze zat in de trein van Eindhoven naar Breda toen ze zag hoe de mannen de tas pikten van een slapende vrouw (72).
Profielfoto van Madhavi RaaijmakersProfielfoto van Coen Theuwis
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers & Coen Theuwis

De oplettende vrouw had tijdens de rit op maandagmiddag al in de gaten dat twee mannen zich vreemd gedroegen. Ineens greep een van hen de tas van een oudere vrouw en ging ermee vandoor. De getuige maakte de vrouw wakker en trok aan de noodrem. Toen de conducteur naar haar toe kwam vertelde ze wat ze had gezien.

Toen de mannen werden aangesproken op hun daad, haalde een van hen de gestolen tas uit zijn rugzak. Op het station in Tilburg zijn de twee verdachten van 22 en 28 door het NS-personeel overgedragen aan de politie. Ze zitten nog vast.

Doodnormaal
Omroep Brabant heeft geprobeerd de vrouw te spreken te krijgen, maar de 49-jarige Bredase laat via de politie weten dat ze haar actie ‘doodnormaal vindt’ en dat ze geen behoefte heeft aan extra aandacht. ‘Als iedereen zou handelen als dat ik heb gedaan, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.