Gestolen biefstuk, zalm en rollades geschonken aan supermarkt voor minima

28 december 2021 om 14:12 • Aangepast 29 december 2021 om 13:51
nl
Geluk bij een ongeluk door een winkeldief in Helmond. Een man stal voor driehonderd euro aan vlees, vis en andere spullen uit een supermarkt. Nadat hij betrapt was door de politie konden de spullen niet zomaar terug de winkel in en werd alles geschonken aan een supermarkt voor mensen met een kleine portemonnee. Zij kunnen het vlees verdelen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De dief ging dinsdag op rooftocht in de Helmondse wijk Brandevoort. Eerst ging hij naar een winkel en stal meerdere parfumflessen. De winkeleigenaar zag dat en achtervolgde de man toen hij een supermarkt binnenging. De politie wachtte hem op en betrapte hem met tassen vol gestolen boodschappen. Ook zijn jaszakken zaten vol.

De man stal onder andere biefstuk, zalm, rollades, tandpasta en wasmiddel. In totaal was er voor minstens driehonderd euro aan boodschappen gestolen.

Omdat er veel vlees en vis bij de buit zat, konden winkeleigenaren niet zomaar alles terugnemen om het alsnog te verkopen. De officier van justitie gaf toestemming om alle bederfelijke boodschappen te doneren aan de stichting Super Sociaal. Zij gaan het vlees gratis weggeven aan Helmonders die het financieel moeilijk hebben.

Zakmessen en kniptangen
Toen de politie de man meenam naar het bureau bleek dat hij nog veel meer verdachte spullen bij zich had. Onder andere een bankpas van iemand anders, oorbellen, meerdere zakmessen en kniptangen.

Drie winkels in Brandevoort hebben aangifte gedaan tegen de man. De politie probeert te achterhalen aan wie sommige van de gestolen spullen toebehoren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!