Video

7 dagen geleden wist Vick Versteijnen nog niet dat hij Dakar mocht rijden

29 december 2021 om 07:00 • Aangepast 29 december 2021 om 08:46
nl
Zeven dagen voor vertrek wist Vick Versteijnen nog niet dat hij mee zou doen aan de Dakar Rally. Maar toen duidelijk werd dat Hans Stacey echt niet mee kon doen is alles in een stroomversnelling gegaan. Zelfs zijn schoonmoeder moest er aan te pas komen.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Yannick Wezenbeek & Ronald Strater

“Ik zat rustig aan de vrijdagmiddagborrel toen ik ineens een telefoontje kreeg van De Rooy”, begint Versteijnen zijn verhaal. “De dinsdag daarna werd definitief duidelijk dat ik mee mocht gaan naar Saoedi-Arabië. En dat terwijl we maandag al zouden vliegen.”

"De spullen voor de wintersport stonden al klaar"

Doordat alles last minute duidelijk werd, moest ook thuis de planning worden veranderd. “De spullen voor de wintersport stonden al klaar. Gelukkig heb ik een goede vrouw thuis en die gaat zorgen voor de twee kindjes. De jongste is drie maanden oud. Maar ze weet dat dit mijn droom is.”

Zes dagen voorbereidingstijd had Versteijnen. In die tijd moest er nog een hoop geregeld worden. Zo werd ook de hulp van zijn schoonmoeder gevraagd. “We hebben alles op zijn kop gegooid om hier te kunnen rijden. Ik heb mijn oude pak van zolder gehaald. Daar zat nog een grote scheur in. Die heeft schoonmoeder dichtgenaaid. Dus schoonmoeder bedankt!”

Sportief gezien lijkt het natuurlijk een lastiger verhaal te gaan worden. De verwachtingen zijn dan ook niet al te hoog gespannen. “Ik heb nog geen meter met die truck gereden. Het was een totale verrassing hoe die stoel stond. De verwachtingen zijn laag. Ik zal vooral ondersteunend rijden aan Janus van Kasteren en Martin van den Brink.”

"We gaan nog wel een paar keer opdrukken in de hotelkamer.”

Toch is Versteijnen niet te beroerd om zelf ook te dromen over een mooi eindresultaat. “Ik krijg waar mogelijk wel een eigen kans. Hopelijk krijg ik snel de smaak te maken in de truck. Het eerste doel is om de Dakar Rally uit te rijden.”

Woensdag zal de Brabantse coureur voor het eerst gaan rijden in zijn truck. Tot die tijd gaat hij nog even trainen. “Ik ben pas vader geworden, dus ik ben de laatste maanden niet bezig geweest met trainen. We gaan nog wel een paar keer opdrukken in de hotelkamer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.