Geen Dakar Rally voor Erik van Loon, positief getest op corona

28 december 2021 om 17:34 • Aangepast 30 december 2021 om 09:42
nl
Een drama voor Erik van Loon. De Brabander is vlak voor vertrek naar Saoedi-Arabië positief getest op corona. Hierdoor kan de coureur niet opgaan voor zijn dertiende Dakar Rally.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Yannick Wezenbeek & Ronald Strater

De Dakar Rally wordt dit jaar gehouden in Saoedi-Arabië. Om dat land binnen te komen moet iedereen 72 uur voor vertrek negatief testen. Van Loon testte vlak voor vertrek positief waardoor hij niet op tijd kan zijn voor de start van de Dakar Rally.

De 53-jarige Brabander is zelf aangedaan door het nieuws. "Alles stond klaar voor vertrek. Ik zou dinsdagochtend naar Jeddah vliegen. Het team van Overdrive Racing had alles klaar. We zouden met een volledig nieuw opgebouwde Toyota Hilux T1+ gaan rijden en we waren perfect voorbereid. Toen kwam het bericht dat ik Corona heb. Ik heb nergens last van, dus het nieuws komt ook als een donderslag bij heldere hemel."

"De Dakar is nog niet van me af"

De coureur is al jarenlang een boegbeeld binnen de Dakar Rally. Hij zou voor de dertiende keer deelnemen aan het raceavontuur in de woestijn. Van Loon houdt in ieder geval de deur open voor een nieuwe deelname in de komende jaren. "Ik ga toch met een ander gevoel deze editie bekijken. Dit moet even bezinken en dan ga ik nadenken over de plannen voor komend seizoen. De Dakar is nog niet van me af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.