Verhalen met een lach en een traan: het beste van 't Brabants Buske

1 januari 2022 om 10:00
nl
"Elke zaterdag is het een genot om de uitzending van ’t Brabants Buske te kunnen zien." Dit mooie compliment kreeg de ploeg van ons Brabants Buske van Cees Braat uit Breda. "Met lieve mensen die dit presenteren. Geeft mij afleiding, eventjes de zorgen opzij zetten. Dank je wel voor het moois wat er elke zaterdag te zien is."
Profielfoto van Petry Gamers
Geschreven door
Petry Gamers

Het is een van de vele berichten die door het jaar heen naar de 't Brabants Buske zijn gestuurd. In de ruim drieënhalf jaar dat ’t Brabants Buske bestaat, heeft dit programma een grote schare fans opgebouwd. Die fans sturen heel veel tips voor leuke onderwerpen, waar ’t Buske dan opaf gaat. "Het gevoel van alle kanten van Brabant", zegt superfan Joni.

Hoogtepunten
Fans gaan zelfs zo ver dat ze speciale attributen voor ’t Brabants Buske maken. Zoals Paul van Lith uit Gemert, ook wel de ‘Willie Wortel van de Mortel’ genoemd. Hij maakte een computergestuurde freesbank waarmee hij een unieke Brabants Buske-plank maakte om worstenbroodjes mee uit te kunnen delen.

Dat is op nieuwjaarsdag te zien in het programma ‘Brabants Buske, het beste van 2021’. Met hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zoals Eric van ’t Hof uit Eindhoven, die al vele jaren groot ABBA-fan is. Hij stond zelfs ooit samen met Agnetha Fältskog, de blonde zangeres van ABBA, op een foto die later op een poster kwam. ‘Die poster hing door heel Zweden. "Ik was bijna een bekende Zweed", aldus Eric.

De tanden van Jaws
Johan Antens is helemaal idolaat van agent 007, James Bond. Zijn hele huis staat vol met miniaturen en gadgets, die te maken hebben met de films van James Bond. "Als we op vakantie gaan, proberen we ook naar plekken te gaan waar films van James Bond opgenomen zijn."

Het pronkstuk van zijn verzameling is een afgietsel van het gebit waarmee acteur Richard Kiel de schurk ‘Jaws’ speelde in Bondfilms als ‘The spy who loved me’ en ‘Moonraker'. Van dat afgietsel zijn er maar 715 in de wereld en daar heeft Johan Antens er één van, met de handtekening van Richard ‘Jaws’ Kiel erop.

Een lach en een traan
Heel apart is de verzameling van Jacques Lenaers uit Vlijmen. Hij verzamelde in elf jaar tijd maar liefst 265.000 balpennen. Maar dat vindt Jacques nog niet genoeg. Hij wil er nog veel meer om de grootste pennenverzameling van Europa te krijgen. ’t Brabants Buske is daarom een inzamelingsactie voor Jacques begonnen en heeft al vele duizenden pennen aan Jacques kunnen geven voor de uitbreiding van zijn verzameling.

’t Brabants Buske is zeker ook een programma van een lach en een traan. Daarover gaat het verhaal van Gerard en Willy uit Tilburg die al zestig jaar getrouwd zijn. Ouders van drie dochters. In één jaar trouwde een van hen, terwijl een andere dochter overleed. Ondanks dat grote verdriet houden Gerard en Willy de moed erin en houden ze al zestig jaar zielsveel van elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.