Man in eigen auto ontvoerd en gedwongen pincode af te geven

1 januari 2022 om 12:46 • Aangepast 3 januari 2022 om 10:42
nl
Drie mannen hebben op oudejaarsavond in Tilburg een man, op volgens de politie laffe wijze, beroofd. Het slachtoffer dat in de omgeving Den Bosch woont, moest in zijn eigen auto met zijn belagers naar een pinautomaat rijden. De man werd ondertussen gedwongen zijn pincode af te geven en hij moest toestaan hoe één van de berovers enkele honderden euro's van de rekening afhaalde.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Om kwart voor zeven vrijdagavond liet het slachtoffer zijn auto, een Volkswagen Golf, achter op een parkeerplaats bij het Mascagnihof om iemand op te halen. Er stapten direct drie mannen bij hem in en de man werd bedreigd met een mes. Het slachtoffer moest gaan rijden en parkeren op een parkeerplaats aan Perosihof. Ze eisten geld van hem.

Flink bedrag gepind
Omdat hij niet veel geld bij zich had, moest hij naar een pinautomaat aan de Beethovenlaan rijden. Daar pinde één van de verdachten een flink bedrag van de rekening van het slachtoffer. Hierna moest de bestuurder weer naar de Perosihof rijden en zijn de drie verdachten uitgestapt.

Het slachtoffer is op zijn beurt naar een politiebureau gereden waar hij de beroving meldde. Zijn belagers waren drie mannen van 25 tot 30 jaar oud. Twee van hen hadden een donkere huidskleur. Van de derde verdachte weet het slachtoffer het niet. De twee donkere mannen waren ongeveer 1,70 meter lang. Allen waren vrijwel geheel in het donker gekleed en ze spraken Nederlands met een accent.

De recherche is een onderzoek begonnen. Ze wil onder meer weten wie vrijdagavond de Volkswagen Golf van het slachtoffer heeft zien rijden en parkeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.