Video

Gigantische vuurwerkexplosie blaast groep jongens omver, video gaat viraal

2 januari 2022 om 11:33 • Aangepast 3 januari 2022 om 11:07
nl
"Absoluut de nr.1 tot nu toe!" en "De topper onder de aso's!" Een video van een enorme vuurwerkontploffing in Veldhoven maakt veel tongen los en gaat rond op sociale media. Op de video is te zien hoe een groep jongeren een zwaar stuk vuurwerk aansteekt in een fietstunnel in het Oeienbos in Veldhoven. Een gigantische knal is te horen. Daarna volgt heel veel vuur en een immense stofwolk, veroorzaakt door een luchtdrukgolf.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Luchtdruk in 3, 2, 1. Zo luidt de aankondiging onder het al meer dan 400.000 keer bekeken filmpje op Dumpert. Daarvan is niets gelogen. Het leek een stel jongeren op oudejaarsdag een goed idee in een fietstunneltje onder de N69 bij Veldhoven vuurwerk af te steken. Het is een wonder dat er voor zover bekend geen gewonden zijn gevallen, zegt een omwonende.

Lading stof
De jongens staan op enkele tientallen meters van de tunnel af, maar worden om de oren geslagen door een lading stof en bladeren. De klap is zo groot dat het zwarte petje van een van de jongens van zijn hoofd vliegt.

"Denk dat hierna alleen nog kernbommen overblijven", reageert iemand. "Welk vuurwerk geeft zo'n bizarre knal?", is de prangende vraag, die iemand dan stelt. Mogelijk gaat het om een shell, zo reageert een ander.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.