Voetganger doet lugubere vondst langs het spoor in Oss

3 januari 2022 om 18:54 • Aangepast 4 januari 2022 om 18:17
nl
Een voetganger heeft maandag langs het spoor in Oss een lugubere vondst gedaan. In een vuilniszak vond hij de overblijfselen van meerdere dieren. "Resten van konijnen die moedwillig om het leven zijn gebracht. Ze waren flink toegetakeld en gevild", vertelt een woordvoerder van de dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"De politie dacht in eerste instantie aan puppies of kittens. Ze vroeg onze vrijwilligers te komen kijken. Zij stelden vast dat het om meerdere konijnen gaat."

De vondst werd gedaan langs het spoor tussen de Kortfoortstraat en de Doctor Saal van Zwanenbergsingel. De man die de zak vond, wandelde daar over het fietspad. "Zoiets doe je niet", verzucht de woordvoerder van de dierenambulance. Hij hoopt dat degene die de dieren dumpte snel wordt gevonden.

Er zijn volgens hem beelden van camera's die langs het spoor hangen. Verder hoopt hij dat mensen die meer weten dit melden bij de politie via 144 of bij het alarmnummer van de dierenambulance: 085-2738899.

Ook de politie drukt mensen dat op het hart. Ze laat verder weten dat ze de vondst hoog opneemt. Er is een buurtonderzoek ingesteld en er wordt nagegaan of er ergens camerabeelden zijn waaraan ze wat heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.