Jongens willen 'chillen' in leegstaand huis maar worden urenlang mishandeld - Omroep Brabant

Jongens willen 'chillen' in leegstaand huis maar worden urenlang mishandeld

6 januari om 17:37 • Aangepast 17 januari om 15:54
nl
Twee jongens van 14 en 16 jaar die dinsdagmiddag uit nieuwsgierigheid een leegstaand huis binnengingen aan de Robijndijk in Roosendaal, zijn daar urenlang vastgehouden en mishandeld. Twee mannen en een vrouw zijn daarvoor opgepakt en zitten vast.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De jongens slopen dinsdagmiddag rond halfvier het leegstaande huis binnen. Volgens de politie wilden ze chillen en waren ze nieuwsgierig naar het leegstaande huis. Door een alarmsysteem in het huis werden de vrouw en twee mannen gealarmeerd.

In het huis kwamen ze de jongens tegen. Die werden vervolgens geschopt, geslagen, bedreigd en mochten het huis lange tijd niet verlaten.

Aan het begin van de avond kwam er een derde man in het huis, waarna de jongens mochten vertrekken. Een van de jongens moest voor onderzoek naar de huisartsenpost.

Trio vast
De politie hield dezelfde avond nog de vrouw uit Etten-Leur (41) aan. Ze is woensdag en donderdag verhoord. Donderdag zijn de twee mannen uit Roosendaal (18 en 22) verhoord en aangehouden. Het trio zit nog vast. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan bepaalt of ze nog langer vast blijft zitten.

Het vrijstaande huis staat volgens buurtbewoners al enige tijd leeg en was vroeger het eigendom van de directeur van de Liga. De politie maakte het voorval pas donderdag bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.