Video

Vriendengroep trekt met giertank-jacuzzi door de straten van Volkel

6 januari 2022 om 19:58 • Aangepast 7 januari 2022 om 11:55
nl
Waarom een jacuzzi in de tuin als je ‘m ook kunt laten rijden? Een vriendengroep uit Volkel heeft zich tijdens de coronalockdowns niet verveeld: ze gebruikten hun tijd om een oude giertank om te bouwen tot een gigantische hottub. De eerste testritjes zijn gemaakt en dat beviel prima. "Het trekt veel bekijks!"
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

"We zijn wel tevreden over het resultaat", zeggen vrienden Ruud van Dijk, Bram Huvenaars en Mike van Lankveld nuchter. Afgelopen zondag maakten ze de tweede rit met de omgebouwde giertank. "Iedereen zwaaide en we werden gefilmd. We hebben een uurtje of twee, drie rondgereden."

De gierton werd niet meer gebruikt en zo werd het idee om er een enorme jacuzzi van te maken geboren. "Hij was over bij een kameraad op het werk", vertelt Bram. Die zei: neem maar mee. We hebben 'm nu een jaar en elke keer als er tijd over was, hebben we eraan gewerkt. En de hele vriendengroep gaat natuurlijk mee als er getest moet worden”, lachen ze.

Niet één, maar twee trappen (eigen foto).
Niet één, maar twee trappen (eigen foto).

Niets staat een fijn ritje met de 'Boeren-hottub' in de weg: je kunt er met zeker negentien man tegelijk in, er is gezorgd voor muziek, er zijn plateaus waar de kratten bier op kunnen staan en het hout om de boel warm te stoken kan je gewoon meenemen.

De rijdende jacuzzi is nog niet helemaal af. De bubbelende vriendengroep wil de giertank nog een nieuw kleurtje geven. “En dan willen we ‘m verhuren, zodat andere mensen er ook van kunnen genieten!”

De hottub in aanbouw (eigen foto).
De hottub in aanbouw (eigen foto).
De hottub al iets verder in aanbouw (eigen foto).
De hottub al iets verder in aanbouw (eigen foto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!