Video

Politie lost schot bij aanhouding in Tilburg, een verdachte op de vlucht

7 januari 2022 om 19:37 • Aangepast 10 januari 2022 om 10:31
nl
Aan het Doctor Cuijpershof in Tilburg heeft de politie vrijdagavond een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding. Die arrestatie vond plaats na een dreigement met een vuurwapen voor een huis aan de Dillenburglaan. Een 30-jarige Tilburger is aangehouden, maar dit bleek niet de man die dreigde met het vuurwapen.

Bij de politie kwam vrijdagavond kort na halfzeven de melding binnen van het dreigement met het vuurwapen. Toen de agenten aankwamen, zagen ze de 30-jarige Tilburger wegrennen. Omdat deze man voldeed aan het doorgegeven signalement gingen ze achter hem aan en losten ze het waarschuwingsschot.

Flink aantal gripzakjes harddrugs
De 30-jarige Tilburger bleek een flink aantal gripzakjes harddrugs en een aanzienlijk geldbedrag bij zich te hebben. Maar dit bleek niet de man die gedreigd zou hebben met het wapen.

Agenten zochten vervolgens in de omgeving door naar de verdachte met het vuurwapen, een bekende van de bewoners van het huis aan de Dillenburglaan. Hij werd, ondanks het versturen van een burgernetbericht, niet meer gevonden. Maar zijn identiteit is bekend. "Er wordt naar hem uitgekeken", laat een politiewoordvoerder weten.

Vastzetten
De 30-jarige Tilburger, die verdacht wordt van het dealen van harddrugs, is vastgezet.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.