Oosterhouter (45) bedreigt agenten en wordt gebeten door diensthond

8 januari 2022 om 15:31 • Aangepast 10 januari 2022 om 09:30
nl
Een 45-jarige man uit Oosterhout is vrijdagnacht gebeten door een politiehond nadat hij politiemensen meerdere keren met de dood had bedreigd. De bijtwond van de man is in het ziekenhuis behandeld.
Profielfoto van Tais da Silva
Geschreven door
Tais da Silva

De agenten gingen naar de man toe nadat ze meldingen hadden ontvangen van ernstige geluidsoverlast vanuit een huis in Oosterheide. Dat gebeurde rond 03.50 uur. Er werd harde muziek gedraaid en de bewoner gilde daarbij luid.

Eenmaal op locatie zagen de agenten dat de voorruit van zijn huis kapot was. De bewoner schreeuwde luid vanuit zijn voortuin naar de agenten. Ook haalde hij een stuk glas uit de voorruit en liep daarmee naar de agenten. Hij gooide het glas weer op de grond en liep daarna met gebalde vuisten verder op de politiemensen af.

De man weigerde daarna om op zijn knieën te gaan zitten. Daarna riep de man dat hij er achter zou komen waar de agenten wonen en hen dood zou maken. Na het inzetten van de politiehond lukte het de agenten om de man onder controle te krijgen en aan te houden. De 45-jarige man was geen onbekende voor de politie. Hij heeft zich al eerder agressief opgesteld richting de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.