Date in Tilburg loopt uit op poging tot beroving en mishandeling

8 januari 2022 om 15:12 • Aangepast 10 januari 2022 om 09:30
nl
Een 30-jarige Tilburger dacht vrijdagavond op een date te gaan met een vrouw, maar werd uiteindelijk door twee mannen met een mes bedreigd en met een staaf mishandeld. De mannen eisten geld van het slachtoffer.
Profielfoto van Tais da Silva
Geschreven door
Tais da Silva

Het slachtoffer wist het mes af te pakken en de twee mannen weg te jagen. Hij liep een bult op zijn hoofd op. De daders sloegen op de vlucht richting de Sibeliusflat. Ze droegen donkere kleding en hadden een blauwkleurig mondkapje op.

Datingsite
De man verklaarde dat hij via een datingsite een afspraak had gemaakt met een vrouw op de Paganinistraat, de plek waar hij werd mishandeld. Toen hij rond 22.25 uur zijn auto in de straat parkeerde, zag hij dat er vanaf de Kapelmeesterlaan twee donkergetinte jongemannen naar zijn auto liepen. Hij werd door een van de mannen met een staaf geslagen en door de ander met een mes bedreigd.

Vaker gebeurd
De politie sluit niet uit dat het slachtoffer naar de plek is gelokt om hem daar te beroven. Hetzelfde gebeurde namelijk al vier keer in 2021. Bij een soortgelijke afspraak op vrijdag 31 december 2021 werd een man op het Mascagnihof in Tilburg-Noord door drie mannen onder bedreiging van een mes gedwongen om bij een pinautomaat geld op te nemen van zijn bankrekening. Op de Matterhornstraat in Tilburg vonden vorig jaar ook drie soortgelijke berovingen plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.