Video

Brabantse fans bezoeken Dakar Rally: 'Spektakel voor de deur'

9 januari 2022 om 08:00 • Aangepast 10 januari 2022 om 10:17
nl
Geen strandbedje aan de Costa del Sol of een stedentrip naar Londen, maar een avontuur in de woestijn. Tientallen fans bezochten afgelopen week een paar dagen de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Een trip met volop spektakel.

Crossend door de duinen op zoek naar de juiste plek om de coureurs voorbij zien te komen. Het klinkt heel simpel maar in de praktijk pakt het toch anders uit. Na nog geen vijf minuten rijden staat de eerste auto namelijk al vast in het zand.

“Je ziet het, spektakel voor deur” vertelt Roel Engel van Racing Tours. Hij regelt allerlei reizen naar diverse motorsportevenementen. Vooral de reizen rondom de Dakar rally zijn heel avontuurlijk.

"Wij hebben het Brabants kwartiertje, maar hier hebben ze een Arabisch uurtje"

“Het is echt een belevingsreis. We zijn met zijn allen op avontuur en zoeken een mooie plek in de duinen. Daarbij organiseren we bijvoorbeeld ook picknicks in de woestijn of gaan op bezoek bij de Nederlandse ambassade.”

Zodra de groep fans een plek heeft gevonden in de duinen komt Engel met het nieuws dat ze toch 500 meter verder moeten zijn. Er zijn veel verbaasde blikken, maar iedereen vertrouwt op de reisleider. Op de nieuwe plek aangekomen vallen de fans met de neus in de boter. Een paar minuten na aankomst komen er vier auto’s tegelijk voorbij.

“Het is super goed geregeld”, vertelt één van de fans. “Je wordt super goed op de hoogte gehouden. Daarstraks stond iedereen fout maar wij zagen de auto’s op de juiste plek voorbij komen.”

"Deze reis krijgt een dikke tien"

Een reis regelen in Saoedi-Arabië is geen makkelijke klus voor Engel. Het land laat pas sinds 2019 toeristen toe en dus is er nog veel onbekend. “Het is uitdagend en het land heeft een hele andere cultuur. Wij hebben bijvoorbeeld het Brabants kwartiertje, maar hier hebben ze een Arabisch uurtje.”

Maar bovenal zijn het mooie reizen. Want naast de Dakar Rally organiseert hij ook reisjes naar andere motorsportwedstrijden. Maar de Dakar Rally blijft het grootste avontuur. “Je zit echt bovenop de actie. Het is avontuurlijk en vol euforie.”

Dat avontuur begon met een vastrijdende auto en eindigt met een goed stuk vlees gebakken op een vuurtje in de woestijn. Voor de fans een geslaagde dag. “Mooi om te zien en leuk om te beleven. Voor mij krijgt deze reis een dikke tien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!