Maurik van den Heuvel zwaar gecrasht, Dakar Rally lijkt voorbij

9 januari 2022 om 15:47 • Aangepast 10 januari 2022 om 15:38
nl
Maurik van den Heuvel is zondagmiddag in de zevende etappe van Dakar Rally gecrasht met zijn truck. Het is voor de coureur uit Boekel de tweede keer op rij dat hij een zwaar ongeluk heeft in deze wedstrijd. Vorig jaar was zijn avontuur al na drie etappes ten einde.

Op de Facebookpagina van Dakar Speed, het team van Van den Heuvel, valt te lezen dat de Dakar Rally ten einde is. Op de bijgeplaatste foto is flinke schade te zien. Het team laat weten dat Van den Heuvel, Wilko van Oort (navigator) en Martijn van Rooij (monteur) ongedeerd zijn.

De zevende etappe van de Dakar Rally werd gezien als de koninginnenrit. De proef begon met 100 kilometer door een duinengebied. Deze was de coureur uit Boekel nog schadevrij doorgekomen, maar vlak voor de finish ging het alsnog fout. De truck is total loss en dus liet zijn team in eerste instantie weten dat zijn avontuur in de woestijn erop zat. Maar een uur later kwam er een update dat er nog hoop was dat Van den Heuvel maandag toch nog zou starten in de achtste etappe.

Vorig jaar eindigde zijn Dakar al na drie etappes. Toen ging zijn vrachtwagen over de kop en was net als dit jaar de schade niet te herstellen. Van den Heuvel was nu bezig aan een goede Dakar Rally. In het algemeen klassement stond hij op een negende plek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.