Video

Maurik van den Heuvel na crash definitief uitgevallen in Dakar Rally

9 januari 2022 om 21:16 • Aangepast 10 januari 2022 om 10:28
nl
Hij had nog even de hoop dat hij maandag nog aan de start kon verschijnen, maar tegen middernacht lokale tijd ging de stekker er definitief uit. Maurik van den Heuvel is de eerste Brabantse afvaller van de Dakar Rally 2022.

Van den Heuvel crashte in de zevende etappe van de Dakar Rally. “We lagen achtste en moesten nog twintig kilometer. Door de schaduw zag ik twee bulten kamelengras over het hoofd. Daardoor gingen we twee keer over de kop", vertelde de coureur uit Boekel bij aankomst in het Bivak.

Toen was nog niet duidelijk of hij zou starten in de achtste etappe. De FIA deed op dat moment nog onderzoek naar de truck van Van den Heuvel, die het direct na zijn crash eigenlijk al had opgegeven.

"Het wordt steeds gevaarlijker en dat merk je aan alles."

Maar doordat ze gefinisht waren, was er nog een kleine kans dat zijn team de volgende morgen mocht starten. Iedereen stond al klaar om alles te repareren. "Als we zo meteen groen licht krijgen, dan trek ik snel mijn overall aan en gaan we aan de slag. Ik merk ook aan de jongens dat ze graag willen gaan vlammen.”

Maar het was tevergeefs. Iets voor middernacht kwam de definitieve beslissing vanuit de FIA. Van den Heuvel mocht niet meer starten in de Dakar Rally.

Het is volgens de Brabander een gevolg van het tempo dat de hele week al gereden wordt. “Ik roep al de hele week dat het zo ongelooflijk hard gaat. Met het tempo dat wij rijden werd je drie jaar geleden eerste. Het wordt steeds gevaarlijker en dat merk je aan alles.”

Dat gevaar leidde tot een crash. Het is voor Van den Heuvel de tweede keer op rij dat hij uitvalt in de Dakar Rally. Vorig jaar crashte hij in de derde etappe en bleek dat ook zijn eindstation.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.