Rick bouwt een plantenjungle in zijn huis: 'Zo ben ik nooit alleen'

10 januari 2022 om 20:36 • Aangepast 11 januari 2022 om 11:32
nl
De kerstboom kan de deur uit en dus ligt de focus weer op het andere groen in huis: de kamerplanten. Helaas overleven ze 't niet altijd. Wie echter bijzonder veel talent heeft voor het kamergroen is Rick van Beckum uit Helmond. Hij is bezig met een heuse 'binnenjungle'.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het schiet aardig op met dat plan, vertelt Rick. "Ik heb al heel wat kamerplanten gekocht in mijn leven. Deze oase aan planten geeft een bepaalde rust. Als je bij mij binnenkomt, ben je meteen rustig. Dat is wat kamerplanten met je doen."

Rick is graag één met de natuur, zegt hij. De planten helpen hem daarbij. "Ze hebben allemaal een eigen karakter. Ik woon hier alleen in mijn huis, maar het voelt alsof ik samenwoon met mijn planten. Ik ben nooit alleen. De planten geven me een warm gevoel."

Belangrijke tip
Toch is Rick heel strikt in welke planten hij wel en niet wil hebben staan. Niet alles maakt kans op een plekje. "Ik heb een bijzondere smaak. Mensen kopen wel eens planten voor me, maar dat heb ik liever niet. Dan staat-ie hier, en dan denk ik: dit is verre van mijn lievelingsplant."

Rick is in dat opzicht een echte fijnproever, en als fijnproever heeft hij nog een belangrijke plantentip voor mensen – zeker voor mensen wiens kamerplanten nogal vroeg en onbedoeld het leven laten.

"Zoek eerst informatie over je plant op het internet. Dat is de beste tip, want je plant moet gelukkig zijn. Je plant moet op een plek staan waar-ie blij van wordt. Dan moet je wel weten waar dat in je huis het geval is. Een schaduwplant kun je niet voor het raam zetten. Wees je daar bewust van."

 Rick van Beckum uit Helmond is blij met zijn planten.
Rick van Beckum uit Helmond is blij met zijn planten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!