Christel de Laat deelt worstenbroodjes uit: 'Voor mensen die dat verdienen'

6 oktober 2022 om 16:12 • Aangepast 25 november 2022 om 14:40
nl
Als íemand mooie verhalen bij mensen kan lospeuteren, is het presentatrice en cabaretière Christel de Laat wel. En daar gaat het om in de Omroep Brabant tv-serie 'Dat verdient een worstenbroodje'. Samen met het productieteam ging ze de afgelopen maanden de straat op met een gouden doos vol Brabantse worstenbroodjes. Om uit te delen aan lieve Brabanders, jong en oud, voor wie het vanzelfsprekend is dat ze voor anderen klaar staan. Het zorgde voor ontroerende, grappige en soms emotionele momenten.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De tv-serie ‘Dat verdient een worstenbroodje’, vanaf donderdag wekelijks te zien bij Omroep Brabant, is de positief ingestelde Christel op het lijf geschreven. “Het is heel fijn om een feelgoodprogramma te maken dat draait om de positieve en mooie dingen in het leven. Die zijn er genoeg en we krijgen al genoeg lelijks te zien en te horen de laatste tijd.”

"Een vrouw tipte ons over blinde mensen die met een buddy hardlopen."

In de serie gaat Christel lukraak de straat op, maar ze gaat ook doelgericht ergens naartoe na een tip over een held of heldin die een Brabants worstenbroodje heeft verdiend.

Christel: “Zo tipte een vrouw ons over de Blind Runners bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught waar slechtziende en blinde mensen samen met een buddy hardlopen. Tot aan de marathon in Berlijn toe! Weer iemand anders mailde over iemand die al vijftig jaar de tuin van zijn buurman bijhoudt. Dit zijn tips waar we heel blij van worden en waar we graag een worstenbroodje gaan brengen.”

"Waarom denkte gij da ge ’n worstenbroodje verdient?"

Tijdens de spontane ontmoetingen op straat, spreekt Christel gewoon iemand aan met de vraag: ‘Waarom denkte gij da ge ’n worstenbroodje verdient?’ Dat er ook echt worstenbroodjes in de gouden doos zitten, zorgt trouwens voor de nodige hilariteit. Over het antwoord op haar vraag, moeten de meesten wel even nadenken.

“Natuurlijk zeggen de meeste mensen niet makkelijk over zichzelf dat ze iets verdiend hebben. Maar dan vraag ik even door en begint een jongen van nog geen achttien te vertellen dat hij al jaren voor zijn zieke moeder, zijn broertjes en zusjes en het hele huishouden zorgt. Nou, daar werd ik wel even stil van”, bekent Christel.

“Op mijn vraag antwoordde ze zachtjes: ‘Ik ben mantelzorger, voor mijn man'.”

“Wat me ook is bijgebleven, is een al wat ouder koppel met wie we aan de praat raakten. Op mijn vraag antwoordde de vrouw van het stel zachtjes: ‘Ik ben mantelzorger, voor mijn man, want die is aan het dementeren'. En dat niet alleen: ze zorgt ook nog eens voor haar schoonzus. Petje af hoor.”

“Och, het zijn toch zo’n pareltjes, die ontmoetingen, verhalen waar je warm en blij van wordt. Het is gewoon mooie, fijne televisie die je dag goedmaakt. En wat ik er zelf het allermooiste aan vind, is de vanzelfsprekendheid waarmee mensen voor iemand anders zorgen. Ze vinden zichzelf en wat ze doen helemaal niet bijzonder. Maar dat zijn ze wel.”

Ken jij ook iemand die een Brabants worstenbroodje verdient? Laat het ons weten en mail je tip naar: [email protected].

' Dat verdient een worstenbroodje’ is een 7-delige serie die vanaf donderdag wekelijks om 18.15 uur (daarna ieder uur herhaald) te zien op Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!