Rijdend hotel is groot succes in Dakar Rally: 'Van alle gemakken voorzien' - Omroep Brabant
Video

Rijdend hotel is groot succes in Dakar Rally: 'Van alle gemakken voorzien'

13 januari om 08:00 • Aangepast 13 januari om 10:38
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een douche, een bed en een minibar. En dat ook nog eens op wielen. Het zijn de ingrediënten van het Mobitel van RT Tours. Het concept is een groot succes onder de coureurs die maar al te blij zijn met het rijdende hotel in de Dakar Rally.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Yannick Wezenbeek & Ronald Sträter

Het idee voor Mobitel ontstond zo’n twee jaar geleden. “We constateerden dat een tent niet meer geschikt is wanneer het avond wordt in Saoedi-Arabië omdat het dan te koud is”, begint Roel Engel zijn verhaal. “Al vrij snel kregen we het idee om een hotel op wielen te bouwen met eigen sanitair en bedden.”

Trots kijkt hij naar zijn hotel en vertelt hij over de uitwerking van zo'n concept. “Ik ben op de kamer van mijn zoontje gaan tekenen. Toen ik de maten had ben ik gaan passen meten hoe we minimaal drie kamers erin konden krijgen. Met minder nam ik geen genoegen.”

"De bedden worden zelfs elke twee dagen verschoond."

Met de tussenkomst van meerdere partijen werd het Mobitel gerealiseerd. Het eerste jaar van het rijdende hotel is een groot succes. Coureurs Vick Versteijnen en Janus van Kasteren zijn tevreden over hun verblijf tijdens deze Dakar Rally.

“De kamers zijn van alle gemakken voorzien” vertelt van Kasteren. “De bedden worden zelfs elke twee dagen verschoond, dat gebeurt thuis niet eens.”

Versteijnen zweert vooral bij het gemak dat de mobiele slaapplek met zich meebrengt. “Vroeger moest je een tent opbouwen en afbreken. Nu kun je meteen je kamer in en hoef je 's morgens alleen alles een beetje netjes te maken.”

"We bouwen het hotel in tien minuten op."

Het opbouwen van het hotel zelf is ook een fluitje van een cent voor Engel. “We bouwen het hotel in tien minuten op. Je kunt er dan ook meteen in.”

Engel krijgt inmiddels meerdere vragen van andere teams in de Dakar Rally. Ook buitenlandse teams zijn geïnteresseerd in het Mobitel. Maar de formule wordt in de toekomst ook gebruikt bij andere evenementen. “We willen het ook introduceren bij de Tour de France en de Dutch Grand Prix. We zijn blij met hoe ons idee aanslaat.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone