11 arrestaties in groot onderzoek naar drugshandel na anonieme tips

12 januari 2022 om 15:13 • Aangepast 13 januari 2022 om 15:05
nl
De politie heeft elf mensen aangehouden in een groot onderzoek naar drugshandel in Waalwijk en omgeving. Dat werd woensdagmiddag bekendgemaakt. Negen verdachten zijn vastgezet.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Onder leiding van de rechter-commissaris is er op zeven plekken huiszoeking gedaan. Hierbij zijn onder meer tientallen grammen cocaïne, een kleine hennepkwekerij en tienduizenden euro’s aan contant geld gevonden.

Meld Misdaad Anoniem
Het onderzoek begon na signalen over drugshandel, die binnenkwamen via Meld Misdaad Anoniem. Tijdens het onderzoek kreeg de politie een groep in beeld die zich in wisselende samenstellingen bezighield met drugshandel.

Volgens de politie waren er meerdere deallijnen, waarbij cocaïne werd bewerkt en daarna bij klanten werd bezorgd. Tijdens de politieactie werden ook twee kopers van drugs aangehouden. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten.

De overige negen verdachten die zijn aangehouden, zijn zeven mannen en twee vrouwen. Zij zijn tussen de 20 tot en 61 jaar oud. Zes van hen komen uit Waalwijk, twee uit Den Bosch en een uit Haarsteeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!