Video

Komt de beste tributeband van het land uit Brabant?

14 januari 2022 om 19:12 • Aangepast 17 januari 2022 om 10:01
nl
De Eindhovense band 'Brucified' van de broers Nick (39) en Mike Dekkers (36) doet mee aan het nieuwe muziekprogramma van SBS6: 'The Tribute - Battle of the Bands'. Met hun band maken ze de muziek van Bruce Springsteen, een echte legende volgens de mannen. "Een optreden van Bruce Springsteen is zoals het moet zijn: vol overgave en energie, met alles erop en eraan."
Profielfoto van Tais Lourinho da Silva
Geschreven door

Brucified is een van de elf bands die meedoen aan de muziekwedstrijd. En er wordt van alles gecoverd: van ABBA en Barbra Streisand tot de Eagles, The Rolling Stones én dus Bruce Springsteen, de muzikale legende waar de Eindhovenaren zich op hebben toegelegd.

De broers zijn groot fan van de Amerikaanse rockzanger, gitarist en singer-songwriter. Net als de zeven andere leden van hun band. "Ik vind de verhalen die Bruce Springsteen in zijn nummers vertelt grandioos. Bruce heeft het altijd over werkende mensen, iets wat wij allemaal nog zijn. Alleen maken wij er dan nog muziek bij", zegt Mike.

"Ik vind dat wij zijn muziek eer aandoen."

Maar vinden de broers zichzelf nou net zo goed als de boss? "Er is maar één boss. Wij vinden zijn muziek fantastisch en proberen er zo dicht mogelijk bij te komen", zegt Nick. "Ik vind wel dat we zijn muziek eer aandoen."

De optredens van alle kandidaten worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Angela Groothuizen, gitarist en zanger Spike van Di-rect en Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Uiteindelijk blijven er vier finalisten over, die mogen optreden in de Ziggo Dome.

Het nieuwe muziekprogramma The Tribute - Battle of the Bands is vanaf zaterdag 15 januari wekelijks om 20.00 uur te zien op SBS6. Bekijk hierboven hoe de broers klinken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.