Sportscholen weer open: 'Alsof ze een festival boeken'

15 januari 2022 om 17:20 • Aangepast 17 januari 2022 om 10:15
nl
Sportfanaten kunnen hun hart ophalen. Na geklooi met thuisworkouts en het volgen van sportlessen in de vrieskou mogen ze eindelijk weer naar de sportscholen. En dat is niet alleen een verademing voor de bezoekers, maar ook voor de instructeurs zelf.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

"Het leek wel een festival", lacht studiomanager Mike Rebel van Switch The Gym in Tilburg. Toen hij vrijdag in de persconferentie hoorde dat zijn sportschool weer open mocht, zag hij de reserveringen binnen een paar minuten weer binnenstromen. "Mensen hebben de beleving van de zaal gemist. Ze hebben geen uitstapjes, festivals of feestjes, dus dit is hun uitlaatklep."

Dat was in Roosendaal niet anders. Sportschool The Upper Club zag haar fanatiekste sporters om acht uur stipt al voor de deur staan. "Hoe gedreven onze members ook zijn, dat sporten in de buitenlucht is rond het vriespunt geen pretje", geeft eigenaar Jochem van Kuijk toe.

"Het was meedoen of bevriezen."

"Het was meedoen of bevriezen", lacht Rebel. "En heel eerlijk: de vibe is buiten heel anders. Binnen lijkt het hier soms meer op een disco dan een sportschool." Daarmee doelt hij op de donkere sportzaal, de harde muziek en de bezwete sporters.

"Mensen hadden echt minder motivatie, door de kou en het buiten sporten. Sommigen moest ik thuis op komen halen, omdat ze anders niet gingen", gaat Van Kuijk verder. Het ophalen was weliswaar een ludieke actie om zijn klanten te motiveren, maar hij merkt gelijk verschil nu er ook weer binnen mag worden gesport. "Ik ben gewoon heel blij. Mijn klanten pakken weer door."

"Hopelijk hebben nu eindelijk de essentiële stempel."

"Hopelijk hebben we nu eindelijk de essentiële stempel kunnen behalen", zegt Van Kuijk. Tijdens de lockdown klonk er namelijk veel kritiek vanuit de sportsector, die het onbegrijpelijk vond dat ze dicht moesten. "Sport is zo belangrijk voor je gezondheid. Dat lijkt door alle commotie nu eindelijk een keer door te dringen."

In Tilburg wordt er bij Switch The Gym weer fanatiek gesport
In Tilburg wordt er bij Switch The Gym weer fanatiek gesport

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.