FC Den Bosch verliest in Amsterdam van Jong Ajax

17 januari 2022 om 22:19 • Aangepast 18 januari 2022 om 22:07
Het is FC Den Bosch niet gelukt om in Amsterdam Jong Ajax te verslaan (2-1). Lang leek het maandagavond op een gelijkspel uit te draaien, maar invaller Ar'jany Martha kopte de thuisploeg in de 86e minuut naar de zege.
Profielfoto van Malini Witlox

Bij FC Den Bosch debuteerden de in de winterstop overgekomen Dino Halilovic en Jeremy Cijntje.

FC Den Bosch kon al in de tweede minuut op voorsprong komen via de vrijstaande Ryan Leijten. Jizz Hornkamp gaf hem de bal op een presenteerblaadje en Leijten had de hoek voor het uitkiezen, maar hij schoot tegen doelman Jay Gorter aan.

Daarna werd Jong Ajax dreigend, al waren het weer de blauwhemden die bijna op voorsprong kwamen. Jordy van der Winden probeerde het na 20 minuten vanaf de middellijn, maar zijn inzet eindigde op het dak van het doel.

Gelukje
Kort daarna kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Christian Rasmussen. Met kunst -en vliegwerk wisten de Bosschenaren verdere schade te beperken.

In de tweede helft kwamen de Bosschenaren goed uit de startblokken. Soufyan Ahannach kwam zijn tegenstander mooi voorbij en haalde uit. Zijn poging werd gekeerd door Gorter. Toch kwam de ploeg later langszij via de ingevallen aanvaller Sebastiaan Van Bakel.

De wedstrijd werd daarna onvriendelijk met verschillende opstootjes, waarna uiteindelijk de Amsterdammers het spelbeeld wisten te keren en de wedstrijd te winnen.