Ook streep door carnavalsoptocht in Eindhoven

18 januari 2022 om 14:50 • Aangepast 23 januari 2022 om 21:25
nl
De carnavalsoptocht in Eindhoven gaat dit jaar niet door. Dat zegt Ivo Soetens van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC). Helmond is nu de enige van de grote Brabantse steden die nog geen definitieve beslissing heeft genomen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ook het carnavalsbal en de festiviteiten rond de Stadsprins zijn afgeblazen in Lampegat, zoals Eindhoven met carnaval heet.

"We werken volgens het afpelprincipe. We proberen nog wel iets te organiseren maar pellen richting carnaval langzaam de activiteiten af die echt niet door kunnen gaan vanwege de hoge besmettingsgraad", zegt Soetens tegen Omroep Brabant.

Volgens de voorzitter van de SFEC is de beslissing met de gemeente en de burgemeester afgestemd. "Ik kom net uit een bespreking daarover."

Samen met gemeente en horeca wordt volgens Soetens nu gekeken wat wel georganiseerd wordt. "Maar dat zal kleinschalig zijn, geen volle feesttenten. En het is ook afhankelijk van de vraag of de horeca dan open is en wat daar mag. Maar ook in afgeslankte vorm kan Lampegat groots vieren. Daar hopen we voor nu op."

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

Op dit kaartje zie je welke steden de carnavalsactiviteiten al geschrapt hebben.

Wachten op privacy instellingen...

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.