Willem II wil de aanvoerder van RKC, maar de clubs komen er niet uit

18 januari 2022 om 23:40 • Aangepast 19 januari 2022 om 10:42
nl
Melle Meulensteen heeft serieuze belangstelling van Willem II. De aanvoerder van RKC ziet de Tilburgse club als een stap voorwaarts, maar de clubs komen er (nog) niet uit. De Waalwijkers zeggen niet de intentie te hebben om de centrale verdediger te verkopen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Willem II zou een flink bod hebben uitgebracht. De interesse van de Tilburgers voor Meulensteen is niet nieuw. Afgelopen zomer toonden ze ook al belangstelling. Ondanks het hoge bod lijkt een akkoord ver weg.

RKC's directeur Frank van Mosselveld laat kort weten dat zijn club niet de intentie heeft om Meulensteen te verkopen aan een directe concurrent. Meulensteen zelf beaamt dat in een interview na de bekeroverwinning op ADO Den Haag. "De clubs gaan er niet uit komen. RKC wil niet meewerken."

Maar de aanvoerder van de Waalwijkers ziet een overstap naar Willem II wel als een sportieve stap in zijn carrière. "Ik heb ambities. Mensen kijken misschien naar de ranglijst maar ik zie het als een stap. Willem II is op dit moment de enige concrete club dus ik hoef er verder ook niet over na te denken. Ik laat het eerst aan de clubs. Maar er zijn maar weinig clubs die zo'n bedrag gaan betalen."

Zijn trainer Joseph Oosting heeft geadviseerd nog een half jaar bij RKC te blijven. "Ik heb tegen Melle gezegd dat hij hier moet blijven. Ik verwacht dat er een nog mooiere stap gaat komen in de zomer. Hij moet nu rustig blijven."

En dus lijkt het erop dat Meulensteen ook na 31 januari nog in het Mandemakers Stadion te zien is. Dat beseft de verdediger zelf ook. "Op dit moment is het boek gesloten. Of dat zo blijft is afhankelijk van RKC."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.