Carnavalsoptochten in Oss afgelast: 'Met pijn in het hart'

19 januari 2022 om 22:13 • Aangepast 23 januari 2022 om 21:31
nl
De Grootstedelijke Optocht, de Jeugdtoptocht en de Halfvastenoptocht in Oss gaan alle drie niet door. Dat meldt de Stichting Carnavals Viering Oss (SCVO). Misschien komt er in juli een alternatief.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten om al deze optochten af te gelasten", zegt Ben van den Elshout, president van de SCVO in een brief die de carnavalsliefhebbers is gestuurd.

De rest van het door SCVO georganiseerde carnavalsprogramma is ook van de baan, al houdt de carnavalsstichting de deur op een kier. "Mocht er toch iets kunnen, dan doen we dat. Maar het zullen geen grootschalige evenementen zijn."

Eerder besloten onder meer Helmond, Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven al om carnavalsactiviteiten zoals de optocht al te gelasten door het coronavirus.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.