Haye klaagt over uitblijven transfer: 'Afspraken worden niet nagekomen' - Omroep Brabant

Haye klaagt over uitblijven transfer: 'Afspraken worden niet nagekomen'

19 januari om 23:18 • Aangepast 20 januari om 12:05
nl
Na de bekerstunt tegen PEC Zwolle was er bij Thom Haye geen sprake van euforie. De sterkhouder van NAC staat in de concrete belangstelling van SC Heerenveen maar NAC wil voorlopig niet meewerken aan een overstap. Het geduld van de middenvelder raakt op.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

“De situatie begint mij te storen”, begint Haye zijn verhaal voor de camera van ESPN. “Ik heb afgelopen zomer met algemeen directeur Mattijs Manders afspraken gemaakt over een mogelijke transfer. Die afspraken worden nu niet nagekomen. Hij heeft toegezegd dat de club mee zou denken als er een mooie stap zou komen maar daar is nu niks van te merken."

SC Heerenveen wil de NAC-speler overnemen en heeft volgens Haye een heel hoog bod gedaan. “Er is volgens mij nog nooit zoveel geld betaald voor een speler van mijn leeftijd op dit niveau.”

"Het is zo ontzettend frustrerend."

Volgens de 26-jarige middenvelder heeft Manders deze transferperiode nog een bedrag genoemd waarna er onderhandeld zou gaan worden. Maar nu dat geld op tafel ligt, wijst de algemeen directeur naar de Raad van Commissarissen.

“Het is elke keer iets anders. Het is zo ontzettend frustrerend. Ik kan het ook niet meer plaatsen. Er lijkt meer te spelen, maar ik snap het niet meer.”

"Mijn geduld raakt op."

Haye gaat er nog altijd vanuit dat hij voor het einde van de transferperiode kan vertrekken. “Deze stap kan mijn carrière een boost geven. Wat mij betreft is het onbegrijpelijk dat we er nog niet uitgekomen zijn. Mijn geduld raakt op.”

Haye baalt enorm. “Ik had meer respect vanuit de club verwacht. Ik heb het er de afgelopen dagen ook moeilijk mee gehad. Gelukkig krijg ik vanuit de achterban veel waardering en dus heb ik de knop om weten te zetten. Dat is goed gegaan.”

De middenvelder kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van ADO Den Haag. Al snel ontwikkelde hij zich tot de sterspeler van NAC. Woensdagavond, in het gewonnen bekerduel met PEC Zwolle, was hij verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0. In de vorige twee bekerrondes was Haye al drie keer trefzeker.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.