112-nieuws: brand in huis Oisterwijk • vat met chemicaliën gevonden - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: brand in huis Oisterwijk • vat met chemicaliën gevonden

20 januari om 18:56 • Aangepast 21 januari om 09:55
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Deze liveblog is gesloten.

22.30 – Steekpartij op azc in Budel
Op het azc in Budel is donderdagavond een steekpartij geweest. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Eerder op de dag was er ook een melding van een steekpartij. Toen bleek het om een vechtpartij te gaan waarbij iemand lichtgewond is geraakt.

18.45

Opengebarsten vat met duizend liter chemicaliën gevonden, agenten krijgen luchtwegklachten

Aan de Groot Molenbeekseweg in Bergen op Zoom is een vat met duizend liter chemicaliën gevonden. De brandweer is opgeroepen om metingen te doen. Het vat is opengebarsten en de vloeistof ligt verspreid over de weg. Door de chemische lucht kregen twee agenten luchtwegklachten. Zij zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De omgeving is afgezet voor opruimwerkzaamheden.

18.25

Brand een huis in Oisterwijk

In een huis aan de Oirschotsebaan in Oisterwijk is donderdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer was met vier wagens uitgerukt om het vuur te bestrijden. Van het huis stond het dak in brand. De bewoner en enkele omstanders hebben nog geprobeerd om met water de brand te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een spotje.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
18.15

Schuur door brand verwoest in Biezenmortel

In een schuur aan het Mierennest in Biezenmortel is donderdagmiddag brand uitgebroken. Volgens een omstander gaat het om een opslagschuur van reddingshonden de Breede Aa. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
18.00

Gewonde bij botsing in Baarle-Nassau

Op de Boschoven in Baarle-Nassau zijn donderdagmiddag rond vijf uur een busje en een auto tegen elkaar gebotst. De bestuurder van de auto raakte gewond. Hoe het met hem gaat, is niet duidelijk. De weg is afgesloten en het verkeer wordt over het fietspad langs het ongeluk geleid.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.00

Man rekent af met vals geld, verdachte blijkt nog 2 jaar cel in te moeten

Een 28-jarige man is woensdagnacht rond halftwee opgepakt in zijn woonplaats nadat hij een bezorgmaaltijd met vals geld had afgerekend. De bezorger van de maaltijdenservice had door dat de man met vals geld betaalde en sprak hem erop aan. De Bredanaar zou daarop een ander betaalmiddel gaan halen, maar ging ervandoor.

De bezorger waarschuwde de politie. Die spoorde de man op in een huis aan de Wederiktuin. Bij het zien van de agenten ging hij er opnieuw vandoor. Agenten achterhaalden de man en hielden hem aan. De verdachte verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Agenten brachten de man met pepperspray tot bedaren.

De verdachte is meegenomen naar een politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Op het bureau bleek overigens dat hij ook nog 875 dagen hechtenis ‘tegoed’ had en nog openstaande boetes had voor een totaalbedrag van 509 euro.

15.10

Vechtpartij bij azc in Budel

Bij het azc in Budel is donderdagmiddag een vechtpartij geweest. Daarbij is in ieder geval één lichtgewonde gevallen, dat laat de politie weten. De vechtpartij werd in eerste instantie gemeld als een steekpartij, maar dat werd later ingetrokken. Wat er aan de vechtpartij vooraf is gegaan wordt door de politie onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

.

14.57

Poes uit de boom gered

Een poes is donderdag gered uit een boom aan de Van Weerden Poelmanstraat in Helmond. Het diertje zat al 24 uur tussen de takken. De boom staat achter het huis van de eigenaar van de kat. Met een ladder is het beest door de brandweer naar beneden gehaald.

Wachten op privacy instellingen...
13.40

Auto belandt in een laad- en losdock

Een opvallend ongeluk aan de Lange Beijerd in Cuijk. Een automobilist reed daar in een laad- en losdock waar een vrachtwagen aan het lossen was. De vrouw die de auto bestuurde is nagekeken in de ambulance. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

Foto: SK-media
Foto: SK-media
Foto: SK-media
Foto: SK-media
Foto: SK-media
Foto: SK-media
13.35

Fietser gewond bij aanrijding

Een fietster is gewond geraakt toen ze de Loopkantstraat in Uden overstak. Hierbij zag ze een auto over het hoofd. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. De auto heeft lichte schade aan de motorkap, de bestuurster is ongedeerd.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
11.55

Brand in woonwinkel in Gemert

In de showroom van woonwinkel Wants and needs aan de Industrieweg in Gemert is donderdag brand uitgebroken. Het vuur woedde in de damwand en de isolatie van het gebouw. Meerdere brandweerwagens reden naar het industrieterrein en de brand was redelijk snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

10.58

Verwarde man met moeite aangehouden

Een verwarde man is woensdagmiddag met pijn en moeite aangehouden in Goirle. De man bedreigde mensen met een stoeptegel, sprong voor auto's en een motor van een agent en beukte meerdere keren met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. De druktemaker vluchtte een supermarkt en een fietsenwinkel in. Uiteindelijk werd de man, die hevig protesteerde, aangehouden. Een agent liep daarbij gekneusde ribben op.

09.25

De A16 is weer vrij

De A16 is weer vrijgegeven, dat meldt de ANWB. Er gebeurde donderdagochtend een ongeluk met een vrachtwagen bij Dordrecht. De file stond aan Lage Zwaluwe.

08.52

Cocaïne, boksbeugels een veul geld gevonden

In een huis aan de Verdilaan in Heesch heeft de politie een groot bedrag contant geld gevonden. Het ging om 3940 euro. Ook vond de politie 75 gram cocaïne, munitie en twee boksbeugels. Er werd een verdachte aangehouden.

De verdachte is in het bezit van een loods in Oss. Daar ging de politie na de aanhouding ook een kijkje nemen. Er werd 2,3 kilo amfetaminepasta en vijf grote ketels om drugs te maken gevonden. De Mercedes van de man is ingenomen.

Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
08.26

Strooiwagens de weg op

Het is koud en dus kan het glad zijn. De strooiwagens zijn donderdagochtend gaan rijden om de wegen veiliger te maken.

Wachten op privacy instellingen...
08.08

A27 weer vrij

De A27 is weer vrijgegeven. De file lost op.

07.50

Drukte op de weg door meerdere ongelukken

Door meerdere ongelukken is het donderdagochtend druk op de weg. Op de A27 bij Breda is de rechterrijstrook dicht. Ook op de A16 bij 's-Gravendeel ging het mis, daardoor staat er een file tot aan Lage Zwaluwe.

Op de A67 botsten twee busjes op elkaar. Het ongeluk gebeurde bij Geldrop in de richting van Eindhoven. Het verkeer kan bij knooppunt Leenderheide over de vluchtstrook. Er staat ruim 10 kilometer file.

Wachten op privacy instellingen...
07.28

Ongeluk op A27, rechterrijstrook dicht

Wachten op privacy instellingen...
06.00

A50 weer open na verkeersongeval

De A50 van Arnhem richting Eindhoven ter hoogte van knooppunt Paalgraven is weer open na een ongeval in de nacht van woensdag op donderdag. Een rijbaan moest tijdelijk worden afgesloten, verkeer is over de vluchtstrook geleid. De snelweg is open en filevrij.

05.45

Vrachtwagens zwaar gehavend na botsing

Twee vrachtwagens zijn woensdagavond op de kruising van de Asteriastraat en de Athenastraat in Tilburg op elkaar gebotst. Een Roemeense vrachtwagenchauffeur in Italiaanse dienst gaf geen voorrang aan een vrachtwagen van PostNL. De schade aan de voertuigen was groot, de truckers zelf bleven ongedeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone