'Mo Ihattaren speelt de rest van het seizoen voor Ajax' - Omroep Brabant

'Mo Ihattaren speelt de rest van het seizoen voor Ajax'

20 januari om 13:07 • Aangepast 21 januari om 13:06
nl
Mo Ihattaren gaat mogelijk voor Ajax spelen. De Amsterdammers zijn met Juventus in vergevorderde onderhandelingen over een huurdeal met een optie tot koop voor de 19-jarige linkspoot, meldt het AD. De oud-PSV’er is met Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek over een mogelijke overgang.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Ihattaren leek op weg naar FC Utrecht, totdat Ajax de interesse liet doorsijpelen en trainer Erik ten Hag met het afgegleden PSV-talent in gesprek ging. Daarop werd Utrecht in de wacht gezet. Inmiddels is duidelijk dat Ihattaren het seizoen vrijwel zeker af zal maken in Amsterdam, zo meldt het AD.

Daar werkt Ihattaren in het Olympisch Stadion met Gerald Vanenburg, techniektrainer bij Ajax, aan zijn fysieke gesteldheid. Die laat flink te wensen over nu het talent in de zomer van PSV naar Juventus verkaste, maar er snel de brui aan gaf toen hij aan Sampdoria werd uitgeleend.

Zonder een minuut in actie te komen, vertrok Ihattaren weer bij die club. Dit tot grote woede van de beleidsbepalers bij Sampdoria, die juridische stappen tegen Ihattaren overwegen.

Juventus
Momenteel is Ihattaren nog eigendom van Juventus. Maar de Italiaanse topclub stalde hem gelijk bij Sampdoria, nadat hij van PSV was overgenomen. Sinds oktober is hij daar echter niet meer gezien, omdat hij zich daar geen moment welkom voelde.

Ihattaren debuteerde in januari 2019 voor PSV en speelde 56 duels voor de Eindhovenaren. De talentvolle linkspoot lag continu in de clinch met trainer Roger Schmidt. Omdat de situatie onwerkbaar bleek, werd hij verkocht aan Juventus en meteen weer doorverhuurd aan Sampdoria.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.