Kok Danny Jansen kookt winterse kost met bekende gasten

21 januari 2022 om 12:16 • Aangepast 21 januari 2022 om 12:42
nl
De perfecte winterkost, daar weet kok Danny Jansen wel raad mee. De komende weken bereidt hij een winterse maaltijd met streekproducten in een winterspecial van ‘Lekker van Streek’. Dat doet hij niet alleen, bekende Brabanders helpen hem een handje mee.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Christel de Laat mag dan natuurlijk niet ontbreken als hulpje van de chef. De ideale carnavalsmaaltijd? "Veul, lekker en vet." Daar zijn beiden het wel over eens. Zet levensgenieters Danny en Christel bij elkaar en je krijgt één grote chaos. Het resultaat: een overheerlijk gerecht én veel lol. Geen katercake of high frikandel à la Betty, maar ribeye met bierjus. Terwijl Christel barst van de vragen over kooktips, probeert Danny ook nog wat te weten te komen over haar nieuwe theatershow.

"Alsof er een engeltje op je tong piest.”

Zanger Nol Havens gaat liever op de vegetarische tour, en laat de witlofwok nu net Danny’s favoriete vegetarische recept zijn. Daar maken ze ook nog gefrituurde wontons bij, met vegetarische kip. “Zo lekker, niet van echt te onderscheiden”, reageert Nol met een grote glimlach bij het proeven. Samen praten ze over Nol’s passie voor fotografie en de mooie verhalen achter zijn muziek.

Of Corry Konings, de koningin van het levenslied, ook een prinses in de keuken is, beproeft Danny in de laatste aflevering. “Ik hou wel van koken, maar doe dat meestal met een kookboek erbij”, vertelt Corry. Samen bereiden ze een kleurrijke carnavalsstamppot met gekarameliseerd buikspek. Díe valt in de smaak bij de zangeres. “Alsof er een engeltje op je tong piest.”

De winterspecial van ‘Lekker van Streek’ is drie zaterdagen lang om 18:10 uur (daarna ieder uur herhaald) te zien op televisie. Na de afleveringen zijn de recepten online terug te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.