Video

Muur van bierkratten langs de A67 om aan personeel te komen: 'Het werkt'

20 januari 2022 om 18:40 • Aangepast 27 januari 2022 om 14:33
nl
JCL Logistics grenst aan de A67 bij Eersel en besloot hier slim gebruik van te maken om aan personeel te komen. Het bedrijf verwerkt veel lege bierkratten voor brouwerijen en daardoor kwamen medewerkers op het idee om daarmee aan de toekomst van het bedrijf te gaan bouwen. Letterlijk.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Sinds begin dit jaar is het resultaat langs de A67 te bewonderen: een muur van bierkratten. Met tienduizend lege kratten Dommelsch en Hertog Jan is een muur van 70 meter breed en 8 meter hoog gebouwd voorzien van de banner: "Passie voor sorteren? Kom bij ons solliciteren."

En dat werkt. "Al twee mensen zijn daardoor op gesprek gekomen", vertelt manager Toon Sterk. "Dus het doel is al bereikt. En wij krijgen hier sowieso veel positieve reacties op."

"Die uitdaging zijn wij niet aangegaan."

Het bedrijf, dat ook een vestiging in Roosendaal heeft, zoekt onder andere verschillende vrachtwagen- en heftruckchauffeurs, een teamleider en een voorraadbeheerder. "Richting het zomerseizoen zijn wij altijd op zoek naar mensen. Hopelijk zien meer mensen het hierdoor zitten om bij ons aan de slag te gaan."

De kratjes waren overigens al leeg. Daar heeft het personeel niet voor hoeven te zorgen. "Die staan al leeg op ons terrein. Die uitdaging zijn wij niet aangegaan", zegt Sterk lachend. "Dat is bijna onmogelijk."

Foto: JCL Logistics
Foto: JCL Logistics
Foto: JCL Logistics
Foto: JCL Logistics

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.