Video

Busjes van de weg gehaald omdat ze rondreden met hetzelfde kenteken

21 januari 2022 om 10:36 • Aangepast 24 januari 2022 om 09:39
nl
Twee busjes zijn donderdagmiddag van de weg gehaald in Eindhoven en Nistelrode, omdat die rondreden met hetzelfde kenteken. "Waarschijnlijk was een van de twee busjes gestolen en werd die gebruikt voor schimmige zaken", vertelt een correspondent.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het gebeurt vaker dat criminelen een voertuig 'klonen'", weet de correspondent. "Ze kopiëren dan de nummerplaten van een soortgelijk voertuig zodat alles klopt als de politie de auto van criminelen controleert."

Flinke politiemacht
Om de bus in Eindhoven te vinden, werd een flinke politiemacht ingezet. Ook een politiehelikopter maakte rondjes boven de stad. Uiteindelijk kon de bus door de politie worden klemgezet.

Beide busjes zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt nu welke van de twee busjes rondreed met valse platen en waarvoor dat busje precies gebruikt werd. Beide bestuurders mogen zich later melden bij het Openbaar Ministerie. Hoe de politie deze zaak op het spoor kwam, wordt niet bekendgemaakt. "Dat zou het onderzoek kunnen schaden."

De politie onderzoekt nu welke van de twee busjes rondreed met valse platen en waarvoor dat busje precies gebruikt werd (foto: SQ Vision).
De politie onderzoekt nu welke van de twee busjes rondreed met valse platen en waarvoor dat busje precies gebruikt werd (foto: SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.