Roger Schmidt haalt druk weg bij PSV in aanloop naar topper tegen Ajax

21 januari 2022 om 16:08
nl
Met één punt voorsprong begint PSV aan de topper tegen ‘voorbeeldclub’ Ajax. Daarom is de druk niet heel groot bij de Eindhovenaren. PSV-trainer Roger Schmidt haalt dan ook de druk weg door te roepen dat PSV niet hoeft te winnen, al wil die dat natuurlijk maar al te graag.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Op het persmoment in aanloop naar de kraker van zondag werden diverse onderwerpen aangesneden door de aanwezige pers. Zo werd er ook teruggeblikt op de wedstrijd in de Arena van eerder dit seizoen, daar verloor PSV met 5-0.

“Maar we hebben dit seizoen ook al een keer gewonnen met 4-0”, counterde Schmidt. “Ik heb nu vijf keer tegen Ajax gespeeld en elke wedstrijd was anders. Zondag is ook weer een heel andere wedstrijd. De voorwaarden zijn niet ideaal. We hebben niet iedereen beschikbaar en we spelen in een leeg stadion. Maar ook onder deze omstandigheden kunnen we winnen.”

"Ajax is een voorbeeldclub."

Maar volgens de trainer is winnen geen noodzaak. “Als we gelijkspelen staan we nog altijd bovenaan. Het is geen must-win wedstrijd. Maar we gaan de wedstrijd wel in om te winnen. Je moet altijd kijken hoe een wedstrijd verloopt.”

Kijkend naar de tegenstander toonde Schmidt veel respect. “Ajax is een voorbeeldclub. Ze maken een mooie ontwikkeling door en laten veel jeugdspelers spelen.”

Volgens de Duitser wil PSV de Amsterdammers achterna. “Onze benadering kan je vergelijken met die van Ajax. Maar we hebben een lager budget te besteden. Maar het gebruik van spelers uit de eigen opleiding hoort bij deze club. We hebben in anderhalf jaar al veel stappen gezet.”

Over de interesse van Ajax in Mohamed Ihattaren wilde Schmidt niks kwijt. “Ik heb het te druk met onze voorbereidingen. Dan kan ik niet nadenken over de toekomst van Ihattaren.”

"We beslissen zondag wie er in de spits gaat spelen."

Eran Zahavi maakte donderdagavond in het bekerduel met Telstar weer minuten voor PSV. Hij lag er lange tijd uit vanwege een blessure. Hij is volgens Schmidt fit genoeg om te starten maar de trainer wilde nog niet zeggen of er ook een basisplek was weggelegd voor de Israëliër.

“Ik maak mij geen zorgen om de fitheid van Eran. Hij doet er alles aan om fit te zijn en te blijven. We beslissen zondag wie er in de spits gaat spelen.”

De opties in de punt van de aanval zijn schaars. Carlos Vinícius is er nog altijd niet bij. Maxi Romero komt net terug van een jaar blessureleed en Fodé Fofana liet donderdagavond zien nog te kort te komen voor het niveau van PSV 1. Iets wat de pas 19-jarige aanvaller niet kwalijk is te nemen. Schmidt heeft verder nog de mogelijkheid om met Cody Gakpo in de spits te gaan spelen.

PSV mist aanstaande zondag nog altijd Ibrahim Sangaré die met Ivoorkust door is op de Afrika Cup. Verder zijn ook André Ramalho, Noni Madueke, Ryan Thomas en Carlos Vinícius afwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.