NAC verliest na twee goals in één minuut van FC Emmen - Omroep Brabant

NAC verliest na twee goals in één minuut van FC Emmen

22 januari om 18:21 • Aangepast 23 januari om 20:55
nl
De voetballers van NAC zijn er niet in geslaagd de bekerstunt tegen PEC Zwolle van woensdag een mooi vervolg te geven. De competitiewedstrijd tegen FC Emmen verloren ze zaterdag met 2-0. Beide goals vielen binnen één minuut.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Het verhaal van NAC is inmiddels bekend: in het bekertoernooi top, in de competitie flop. Ook in Emmen bleek dit weer. Ondanks dat de ploeg van trainer Edwin de Graaf de nodige kansen kreeg, werd de wedstrijd in pak hem beet zestig seconden vergooid.

De 1-0 van FC Emmen ontstond na een trage uittrap van doelman Nick Olij. De bal werd onderschept door een Emmen-speler die vervolgens het duel met Danny Bakker won. Dion Malone legde daarna Reda Kharchouch nauwelijks iets in de weg, waardoor die op zijn beurt alle tijd kreeg om een voorzet te geven. Hij vond de vrijstaande Jari Vlak, die de bal in een leeg doel kon schuiven.

Vrijwel direct na de openingstreffer ging het weer fout achterin bij NAC. De Emmenaren konden gemakkelijk combineren waarna Kharchouch met een prachtige omhaal de bal over Olij schoot: 2-0.

Wachten op privacy instellingen...

Hetzelfde liedje
Twee tegengoals binnen een minuut is natuurlijk op geen enkele manier goed te praten. Maar wat vooral opviel, was dat niemand bij NAC echt het duel aanging. Er was niemand die een keer zijn lichaam in de strijd gooide of als signaal een schop uitdeelde. Emmen was simpelweg feller.

De Drentse nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie was niet zozeer beter dan de equipe van De Graaf. NAC kreeg nog twee aardige kansen om op voorsprong te komen. Maar het afmaken liet, zoals vaker dit voetbalseizoen, te wensen over. Ook in de tweede helft wist NAC de nodige mogelijkheden niet te benutten. Odysseus Velanas, Kaj de Rooij en Naoufal Bannis waren dichtbij een treffer, maar hun schoten werden geblokt of gekeerd door Emmen-doelman Michael Brouwer.

Het niet winnen van de duels en het gebrek aan scorend vermogen, het zijn factoren waardoor NAC al weken een kansloos seizoen speelt.

Lang seizoen dreigt voor NAC
De Bredanaars staan nu op een beschamende tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Een plek die gek genoeg aan het eind van het voetbalseizoen nog altijd recht geeft op een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Voorlopig zal niemand in Breda hier ook maar een seconde over nadenken. Het zal de komende weken voornamelijk gaan over de overname en een eventueel vertrek van Thom Haye. De middenvelder was zaterdagmiddag geschorst en kan wel eens zijn laatste wedstrijd voor NAC hebben gespeeld. Er is interesse uit de Eredivisie - onder meer van sc Heerenveen - en de transfermarkt is nog anderhalve week open.

NAC hervat de competitie 4 februari met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De kans is groot dat de ploeg dan weer gesteund wordt door publiek. Maar ook met die hulp wordt het nog een lang seizoen in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.