Zorgen bij nieuwe eigenaar camping Mattenburg: 'De situatie is onveilig'

23 januari 2022 om 09:47 • Aangepast 23 januari 2022 om 10:52
nl
Het is hommeles op camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer. Per 1 maart wordt de elektra afgesloten waardoor de campingbewoners gedwongen worden hun biezen te pakken. Volgens Marco Voorwinden, een van de nieuwe eigenaren, is dit onvermijdelijk. Bij de campingbewoners zorgt het voor emoties.
Profielfoto van Floortje van Gameren
Geschreven door
Floortje van Gameren

"Er is sprake van een dusdanige onveilige situatie dat we de boel per direct moeten sluiten. Er zijn in het recente verleden zes chalets afgebrand. De precieze reden weten we niet, maar het vermoeden is dat dat te maken heeft met de elektriciteit die niet op orde is", vertelt Voorwinden in gesprek met Omroep Brabant.

"We zijn er erg van geschrokken."

Voorwinden en zijn compagnons zijn sinds 1 januari van dit jaar eigenaar van de camping. Of ze van tevoren doorhadden waar ze instapten? "We wisten dat het onderhoud slecht was, maar zo slecht? Nee, we zijn er erg van geschrokken." Om de camping op te knappen moeten de oude chalets eerst weg. De camping ligt volgens Voorwinden in een soort kuil waardoor er ook kans is op overstroming. "Alles moet aangepakt worden en dan kunnen we pas verder."

Sandra de Prez-Van Vliet heeft twee chalets op de camping.
Sandra de Prez-Van Vliet heeft twee chalets op de camping.

Einde oefening dus voor de campingbewoners, van wie sommigen al tientallen jaren Mattenburg hun thuis noemen. "Het is erg triest. Het is je thuis en het is een mooi plekje", vertelt een geëmotioneerde Sandra de Prez-Van Vliet. Sandra heeft twee chalets. Eén daarvan verhuurt ze en in de ander woont ze zelf met haar man een aantal maanden per jaar. "Met die chalets kan ik niks meer. Ze zijn te oud en ik kan ze niet verkopen. Ik ben er heel verdrietig over."

"We zorgen ervoor dat niemand dakloos wordt."

Waar Sandra verdriet heeft, maakt Voorwinden zich vooral zorgen. "Het is een dusdanig onveilige situatie dat als we niet zouden sluiten, we de wet overtreden. Op dit moment kan het terrein ook niet verzekerd worden door de huidige situatie. Een termijn van zes weken vind ik dan zelf nog redelijk, maar we zorgen ervoor dat niemand dakloos wordt." Voorwinden en zijn zakenpartners zoeken in de buurt naar huuroplossingen. De campingbewoners worden hierin actief betrokken, stelt hij.

Ondertussen wordt ook volop aan de toekomst van de camping gedacht. Er moeten mooie chalets komen en 'tiny houses'. "Ja, het wordt duurder, maar hierdoor komen voor het gebied en de camping zelf weer nieuwe mogelijkheden. We willen graag jonge gezinnen aantrekken", verduidelijkt Voorwinden. En daar horen de verouderde en soms vervallen chalets met bewoners die er al tientallen jaren wonen, niet bij.

LEES OOK: Vaste campinggasten moeten halsoverkop weg: 'Ik kan nergens heen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!